Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteSocialStiri Locale

Sucevenii sunt invitați să se alăture campaniei Let’s Do It România, participând la Ziua Națională de Curățenie

Asociația BIOSILVA, în parteneriat cu Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, coordonează Ziua de Curățenie Națională din județul Suceava, eveniment care va avea loc 16 septembrie 2023.

Organizatorii precizează că, în acest an, campania Let’s Do It România este susținută în județul Suceava de un număr foarte mare de voluntari, propunându-și ca numărul acestora să crească, dar și de ONG-uri și instituții publice, în special primării și școli. „Sunt așteptați să participe școlari și preșcolari, însoțiți de profesori și educatori, studenți, cadre didactice, personalul din instituțiile publice locale și județene, persoane din mediul privat și locuitori din toate localitățile județului Suceava”, transmit coordonatorii locali.

Campania este promovată pe pagina de facebook Let’s Do It Suceava, unde vor fi anunțate locațiile de întâlnire pentru voluntari, persoanele de contact pentru fiecare localitate și zonele unde vor fi colectate deșeuri.

Distribuirea sacilor menajeri și mănuși se va face în funcție de numărul de voluntari estimat în documentele transmise de fiecare instituție înscrisă în program, la sediul Asociației Biosilva din Suceava, strada Zamca nr. 17, începând cu data de 13 septembrie 2023, între orele 11:00 și 16:00. În același timp, coordonatorii grupurilor de voluntari vor fi informați cu privire la modul de organizare a campaniei de ecologizare din ziua de sâmbătă, 16 septembrie.

Toți cei înscriși în campania națională de ecologizare vor primi diplome de participare, iar cadrele didactice vor primi adeverințe ca semn de recunoaștere a implicării și participării acestora.

Mai multe detalii despre înscriere, participare și organizare pot fi obținute de la:

Partenerii și invitații instituționali care se alătură Zilei de Curățenie Națională sunt Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale, Apele Române, Romsilva, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, Asociația Municipiilor din România și Asociația Comunelor din România.

Companiile care susțin misiunea Let’s Do It, Romania! sunt BCR, Cargus, Decathlon și FINO, KISS FM, voyo.ro și stirileprotv.ro.

Articole Similare

Back to top button