Articole GeneraleComunicate de presaEducatieSocialStiri Locale

Copiii și tinerii din sistemul de protecție din județul Suceava au participat, în această vară, la numeroase activități educative și recreative

DGASPC Suceava transmite că, și în acest an, vacanța de vară a fost un prilej pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție de a participa la diverse acțiuni, ateliere, tabere, drumeții sau întâlniri.

Casa de tip familial „Prietenia” Solca

8 copii beneficiari au participat în tabăra de la Costinești, în perioada 21-25 august 2023. De asemenea, au fost organizate drumeții la Pietrele Muierilor, în munții Obcina Mare.

Casa de tip familial „Universul Copiilor” din Rădăuți

Doi copii au participat în tabăra de la Costinești. A fost organizată o excursie la mănăstirea Putna. În plus, toți beneficiarii au desfășurat activități distractive în aer liber, activități de relaxare, dar și de autogospodărire în cadrul casei de tip familial.

Centrul de Servicii Multifuncționale Suceava

Activități sportive:
– un tânăr a fost selectat la Clubul Foresta Suceava și se antrenează zilnic sub îndrumarea unui antrenor personal.
– o tânără practicantă de lupte, din cadrul Clubului CSM Suceava, se antrenează pentru competițiile viitoare, dar și antrenează voluntar grupe de juniori în cadrul Academiei Sportive Ghedeon.

Menținerea legăturii cu familia: o parte dintre tinerii și tinerele din cadrul CSMTR Suceava au petrecut timp alături de membrii familiei extinse.

Deprinderi de viață independentă: câțiva tineri și tinere din centru au lucrat part-time în această vară, în diverse domenii de activitate.

Activități educative și de socializare:  cei mai mici dintre beneficiari au participat timp de o săptămână la Workshop-ul Design 3D organizat la Sediul LOGISCOOL Suceava.

Centrul de Servicii Multifuncționale Fălticeni

Beneficiarii au participat la excursii, tabere, drumeții, activități de petrecere a timpului liber, recreere și  socializare. Toate au fot posibile prin implicarea unor asociații, colaboratori și parteneri implicați în ceea ce privește activitatea centrului. Copiii și tinerii au participat la activități sportive în cadrul proiectului „Bucurie prin mișcare”, organizat de Asociația Euroactiv, excursia organizată de Pr. Adrian Brădățanu, parohul Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Fălticeni, cu toți beneficiarii centrului, concursurile sportive din cadrul campaniei „Disable Persons Olympics”, excursia  „Zi de vară la pădure”, activitate desfășurată de psihoterapeut dr. Simona Pojoga și Asociația Betel, excursia la Costinești, organizată de Asociația Bucovina Civică, excursia la Câmpulung Moldovenesc și ateliere organizate de Asociația Euroactiv, excursia la mare pentru beneficiarii cu dizabilități, la Eforie Sud.

Complexul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie „Blijdorp – O Nouă Viață” Suceava

Între 19 și 22 iunie, Ghițun Melisa, reprezentanta Fundației „My Brother’s Keepen”, a organizat o tabără la Cacica, unde au participat 4 beneficiari ai Casei de Tip Familial „O Nouă Viață” și un beneficiar al Centrului de Zi pentru Copii, însoțit de mama sa. Tematica activităților complexe ale taberei a fost sugestiv exprimată prin titlul „Super-eroi”.

Centrul de tip familial „Preot Mihai Negrea” Vatra Dornei

Excursie organizată de Pensiunea Vânătorul și As Creative. Copiii s-au bucurat de bunătățile oferite (pizza, sucuri și clătite), dar și de distracție, veselie și jocuri interactive.

Toți copiii din cadrul centrului, au fost în tabără la mare în stațiunea Costinești.

De asemenea, copiii au participat la programul din cadrul proiectului „Școala de vară… altfel de școală”, organizat la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor.

Fundația „Sfinții Ierarhi Leontie și Teodosie” Rădăuți

32 de copii au participat la Tabăra „Temerari pe drumul cunoașterii” – Vatra Dornei, 5 la Tabăra de Sănătate Straja – Lupeni (jud. Hunedoara), 46 au fost în tabără la Costinești, iar 10 copii au participat, la Ighiu, județul Alba, la Tabăra Happy Faces (tabără de limba engleza pentru copiii care au obținut certificatul Cambridge).

Pentru beneficiari, au fost organizate excursii la diferite obiective culturale, religioase și de relaxare din județele Suceava, Iași și Neamț.

Centrul de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate din Gura Humorului

Două grupuri de copii și tineri au avut posibilitatea de a petrece o săptămână la mare, în tabăra de la Costinești la mare, organizată de Asociația Bucovina Civică.

Un alt grup, de 7 copii și tineri din centru, s-a bucurat să vadă muntele la Câmpulung Moldovenesc, într-o excursie desfășurată de Asociația Euroactiv.

14 adolescenți și trei educatori din centru au mers în tabără în satul Talmaza din Republica Moldova. În aceeași perioadă, participanți din Republica Moldova s-au bucurat de o experiență frumoasă în Bucovina, fiind cazați la Casa de tip familial Lotus din Gura Humorului.

Un grup de adolescenți și doi însoțitori din Franța, în cadrul Parteneriatului educațional dintre regiunile Schwaben-Mayenne-Bucovina, au vizitat cele mai reprezentative obiectivele turistice din județul Suceava. Aceștia au petrecut o săptămână la Casa de tip familial Lotus din cadrul C.S.C.A.D Gura Humorului.

Lunar s-au sărbătorit aniversările tuturor copiilor și tinerilor născuți în lunile de vară, s-au organizat excursii la Suceava, pe Masivul Rarău și în alte destinații.

S-au organizat ateliere de lucru, meșteșuguri populare tradiționale la Atelierul de Țesături și Împletituri din sfoară din cadrul Centrului de Recuperare Gura Humorului, în perioada iunie – august 2023,  ateliere organizate cu sprijinul Asociației ANADOR din Gura Humorului.

Săptămânal, copiii au învățat să danseze dansuri populare, cu sprijinul instructorului Carolică Bordea din Gura Humorului. S-au organizat drumeții la Mănăstirea Voroneț, la Piatra Șoimul și Pârtia Ariniș din Gura Humorului. În iulie și august, un grup de voluntari din Moldovița a propus jocuri educative pentru toți copiii din centru.

Articole Similare

Back to top button