Articole GeneraleCulturaEvenimenteStiriStiri Locale

Ziua Porților Deschise la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani are loc pe 16 septembrie

Asociația de Ecoturism Țara Dornelor și Administrația Parcului Național Călimani organizează sâmbătă, 16 septembrie, Ziua Porților Deschise la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani din Șaru Dornei.

Publicul este așteptat, așadar, între orele 11:00 și 15:00, la Centrul de Vizitare, pentru a marca o zi dedicată în mod special inaugurării turului ghidat audio, primul de acest fel din Țara Dornelor.
Evenimentul este inclus în proiectul „Călătorie audio la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani, în Țara Dornelor!”, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, în cadrul programului Spații Verzi – Arii naturale Protejate 2023.

„Ziua Porților Deschise este pentru toți cei dornici să descopere un element de atracție important pentru destinația de ecoturism Țara Dornelor. Elevi, tineri, copii, părinți, profesori, vizitatori din afara destinației și toți cei curioși să învețe mai multe despre Parcul Național Călimani sunt bineveniți să ni se alăture”, transmit organizatorii.

Programul evenimentelor va cuprinde activități precum:

  • Tururi ghidate audio în cascadă, organizate pentru grupuri de până la 10 persoane. Participanții se vor bucura de o călătorie vizuală și o audiție plăcută a poveștii fascinante a Parcului Național Călimani, de la formare până în prezent.
  • Atelier de desen pentru copii, unde cei mici vor putea da frâu liber imaginației și vor crea opere inspirate din flora și/sau fauna Parcului Național Călimani. Desenele vor putea fi votate de cei prezenți la activități, iar câștigătorul va primi un tur ghidat gratuit pentru 6 persoane în Tinovul Mic Șaru Dornei, valabil jumătate de an de la data evenimentului. Premiul este oferit de către Administrația Parcului Național Călimani.
  • Sesiune de întrebări și răspunsuri despre Parcul Național Călimani. Curiozitățile expuse vor fi ulterior integrate în materialele de comunicare ale proiectului.
  • Degustare de produse locale.

Inițiatorii activității precizează că accesul este complet gratuit, astfel încât curioșii sunt așteptați, în număr cât mai mare, pe 16 septembrie, la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani, din comuna Șaru Dornei, nr. 54C.

Articole Similare

Back to top button