Articole GeneraleComunicate de presaSocialStiriStiri Locale

ISU Suceava marchează Ziua Pompierilor din România și sărbătoarea Sfântului Iosif de la Partoș, prin activități specifice

În contextul sărbătoririi Zilei Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava organizează o serie de manifestări, la care sunt așteptați toți sucevenii.

„Miercuri, 13 septembrie, pompierii români sărbătoresc 175 de ani de la lupta din Dealul Spirii, când pompierii Capitalei, conduși de căpitanul Pavel Zăgănescu, au înfruntat armata otomană venită să oprească Revoluția română, reafirmând năzuințele românilor de libertate socială, independență și unitate națională”, precizează maiorul Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava.

Evenimentul de la Suceava va începe la ora 11:00 și va începe cu desfășurarea unui ceremonial religios, de cinstire a memoriei eroilor pompieri, și întâlniri cu pompierii rezerviști, precum și prin scurte alocuțiuni ale oficialităților.

Ceremonia se va desfășura în fața sediului Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Suceava, de pe strada Universității, nr. 14 și se va încheia cu Defilarea Gărzii de Onoare.

De asemenea, se vor depune coroane de flori, atât la statuia „Pompierul” din fața Inspectoratului, cât și la mormintele celor trei eroi pompieri din județul Suceava:  sergentul major (post mortem) Vasile Popiuc din Moldova Sulița, sergentul major (post mortem) Ioan Crăiuț din Frumosu și sergentul major (post mortem) Victor Ivașcu din Sadova.

Pompierii suceveni anunță că porțile tuturor subunităților din județ se vor deschide pentru public, în intervalul 09:00-16:00. „Vom avea diverse ateliere, cu tehnica și accesoriile de intervenție, dar și materiale informative, cu teme de prevenire și de prezentare a modului în care trebuie să ne comportăm înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență”, transmit reprezentanții ISU.

Vineri, 15 septembrie, între orele 09:00 și 12:00, pompierii militari vor participa la acțiuni de cinstire a ocrotitorului lor – Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș. Acatistul Sfântului și Sfânta Liturghie vor fi oficiate la Biserica Militară, situată în municipiul Suceava, vizavi de sediul Inspectoratului. La slujbă va participa Preasfințitul Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, alături de un sobor de preoți militari.

„În prag de sărbătoare, asigurăm încă o dată cetățenii județului că pompierii au fost, sunt și vor rămâne mereu în slujba semenilor, iar colegilor de breaslă, militari și civili, deopotrivă, le urăm La mulți ani!, este mesajul transmis de ISU Suceava.

Articole Similare

Back to top button