Articole GeneraleComunicate de presaPoliticStiri Locale

Niculai Barbă răspunde criticilor pe care Dan Cușnir i le-a adresat președintelui CJ Suceava

Niculai Barbă, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, răspunde criticilor pe care Dan Ioan Cușnir, Președintele Organizației Municipale PSD Suceava, le-a adresat joi, 7 septembrie, președintelui CJ, Gheorghe Flutur.

În cele ce urmează, redăm conținutul integral al comunicatului transmis de vicepreședintele Niculai Barbă:

„După ultimele declarații ale domnului Cușnir mi se confirmă că nu pierde niciun prilej de a plonja în penibil de fiecare dată când îl atacă pe Gheorghe Flutur. Intervenția mea este pentru a mă explica sucevenilor.

Domnul Cușnir nu este venit de pe lună, are o experiență mare în politică și, dacă ne uităm la ultimele alegeri, vedem că lumea a înțeles foarte bine și câte parale face. Cum se vede că lumea a înțeles cine face și cine doar critică.

Declarațiile dumneavoastră vin în contradicție jenantă cu realitățile care se văd în județul Suceava cu ochiul liber. Oricine le vede. Cred că și dumneavoastră le vedeți.

1. Președintele Flutur este cel care a adus chiar în primul mandat primul proiect din România pentru modernizarea unui aeroport. Un proiect de peste 60 milioane de euro pentru Aeroportul Internațional Ștefan Cel Mare din Suceava.

2. Președintele Flutur cu echipa sa de la Aeroport a făcut să crească numărul de pasageri de peste 17 ori față de 2016, ajungând la peste 800.000 de pasageri pe an în prezent.

3. Președintele Flutur s-a implicat în deschiderea județului Suceava către mai multe destinații internaționale (faptul că se renunță la unele zboruri este o măsură de etapă, noi asigurăm condiții, dezvoltăm Aeroportul, ne luptăm să aducem și alte destinații).

4. Președintele Flutur și-a asumat modernizarea Spitalului Județean de Urgență Suceava, transformat în Spital Clinic. Lucru care tocmai se întâmplă. S-au alocat peste 100 de mii de euro în ultimii ani și urmează mari proiecte de peste 150 milioane de euro pentru Spitalul de Copii, Spitalul de Boli Infecțioase și pentru Oncologie.

5. Președintele Flutur s-a implicat împreună cu echipa sa în modernizarea drumurilor județene, astfel doar în acest an, avem peste 60 % din bugetul CJ Suceava alocat modernizării drumurilor județene.

6. Președintele Flutur a pus în valoare masivul Rarău iar două dintre drumurile județene de pe Rarău au fost făcute în mandatele sale.

7. Președintele Flutur cu echipa s-a implicat în deblocarea Autostrăzii A7 care a fost proiectată doar până la Pașcani, știți în ce perioadă. Pe 26 septembrie avem dezbaterea finală pentru a începe procedurile de execuție.

8. Președintele Flutur și-a asumat ca procedura de proiectare și execuție a centurii Gura Humorului să fie organizată de CJ Suceava pentru a scurta timpii de așteptare. Pe 3 octombrie avem dezbaterea finală pentru Autorizația de Mediu. Celelalte centuri sunt atribuții ale guvernului și ale Ministerului de resort.

9. Președintele Flutur a promovat Bucovina cum nu a făcut o nimeni (accept faptul ca poate dumneavoastră nu înțelegeți sau nu vă plac o serie de elemente care țin de tradițional). O țară și o lume întreagă știe de Bucovina astfel că anul acesta depășim jumătate de milion de turiști care ne calcă pragul.

10. Sub conducerea președintelui Flutur, județul Suceava are proiecte de peste 1.4 miliarde de euro, iar dacă ne referim doar la proiectele de dezvoltare locală pentru toate comunele și orașele din județ sunt proiecte de peste 600 milioane de euro pentru apă, canal, drumuri, gaze naturale – ABC-ul civilizației.

Daca vreți, putem continua cu zeci sau sute de exemple, o pot face pentru că președintele Flutur este un om implicat zi de zi în dezvoltarea județului nostru. Acest lucru îl face cu echipa de la CJ Suceava, cu echipa de primari din județul Suceava și cu sprijinul colegilor din Coaliție, fără vreun aport din partea dvs. Cred că este suficient pentru a sublinia diferențele și inadvertențele crase dintre realitate și ce insinuați dumneavoastră. Iată de ce pentru mine declarațiile dumneavoastră se încadrează în logica perfectă a penibilului.

Declarațiile lui Dan Ioan Cușnir pot fi consultate accesând link-ul: https://radioas.ro/2023/09/07/dan-ioan-cusnir-despre-gheorghe-flutur-nu-reuseste-la-el-acasa-pe-toloaca-nimic-altceva-in-afara-de-petreceri-de-partid-pe-bani-publici.

Articole Similare

Back to top button