Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiri Locale

Spectacol de smooth jazz, în curtea interioară a Cetății de Scaun a Sucevei, pe 14 septembrie

Rotary Club Suceava Cetate își propune să contribuie la îmbogățirea ofertei cultural-artistice din municipiul Suceava și organizează, în data de 14 septembrie 2023, la Cetatea de Scaun, un eveniment deosebit de smooth jazz. Publicul va avea ocazia de a-i asculta pe artiștii Alex Jaxx & friends, invitata specială a serii fiind Luiza Zan.

Spectacolul va fi însoțit de momente de socializare și degustare de vinuri. Serata va avea loc în curtea interioară a cetății, începând cu ora 18:30, iar accesul se va realiza pe bază de invitație.

Rotary Club Suceava Cetate este cunoscut pentru susținerea educației, având multe proiecte la activ pentru susținerea acesteia ca pilon principal al misiunii clubului, dar își propune să extindă zona de educație și pe alte domenii, cum ar fi cel cultural sau muzical.

„Spectacolul Smooth Jazz for Lovers este unul de muzică pentru minte și suflet care are drept obiective promovarea talentelor locale și regionale, ridicarea nivelului de educație și cultură în comunitatea locală, adunarea împreună a iubitorilor de muzică bună din Suceava și nu numai, crearea unei viziuni holistice asupra culturii și, în mod deosebit, a muzicii, într-un cadru idilic al unui obiectiv emblematic pentru Suceava”, transmit organizatorii. Prin organizarea acestui eveniment, Rotary Club Suceava Cetate își întărește imaginea de susținător al educației și culturii, prin facilitarea accesului la o formă de educație informală, adecvată vârstei, contextului socio-istoric și cultural actual, precum și nevoilor resimțite în comunitate.

Considerăm că este un gest de reverență pentru muzica de calitate, pentru voci și instrumentiști de mare valoare și un cadou pe care îl facem tuturor sucevenilor iubitori de frumos. Evenimentul nostru reprezintă o experiență în afara cotidianului, pe care o organizăm într-un spațiu legendar, patrimoniul nostru de o valoare istorică, arhitecturală, culturală inestimabilă, Cetatea de Scaun a Sucevei. Mesajul pe care dorim să-l transmitem este acela că muzica bună este terapie pentru minte și suflet, o altă formă de educație de care avem cu toții nevoie”, transmite Loredana Mihăilă, președintele în funcție 2023-2024 al Clubului Rotary Suceava Cetate.

ONG-ul anunță că acest eveniment este primul dintr-o serie de manifestări similare, cu un puternic caracter cultural-artistic, pe care Clubul Rotary Suceava Cetate le va propune publicului sucevean în perioada următoare, reunite sub denumirea „Serate în Cetate”.

Articole Similare

Back to top button