Articole GeneraleCulturaStiri Nationale

Actorul Adrian Titieni, numit la conducerea Teatrului Odeon

Luni, 4 septembrie 2023, actorul Adrian Titieni a fost desemnat manager interimar al Teatrului Odeon din București, de către Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan. La conducerea instituției de cultură s-a aflat, până la data de 31 august, când i-a expirat mandatul, actrița Dorina Lazăr.

Adrian Titieni este actor angajat al Teatrului Odeon începând din anul 2017.

S-a născut în Bistrița, pe 6 iunie 1963, și a absolvit cursurile Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, la clasa profesorului Mircea Albulescu. A absolvit cursurile postuniversitare de Regie, montaj și producție de Film și Televiziune și, ulterior, în 2003, a obținut doctoratul în teatru, la aceeași universitate.

Dincolo de cariera artistică, din 1989 este profesor de Arta actorului. Din 2012 până în 2016, a fost rector al UNATC. În 2013 a fondat Școala de duminică a UNATC, din 2016 este profesor asociat la Universitatea București, iar din 2019 și la Universitatea „Ovidius” din Constanța. Este membru fondator și vicepreședinte al Fundației Române pentru Educație și Educatori.

A debutat pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești, pentru ca apoi să joace în majoritatea teatrelor din București. În prezent, poate fi văzut la Odeon în spectacolele „O casă deschisă” de Will Eno, regia Teodora Petre, și „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee, regia Alexandru Mâzgăreanu.

În film a debutat în 1984, în „Pas în doi”, regia Dan Pița, iar de atunci, până în prezent, are aproape 120 de roluri în film și televiziune.

Articole Similare

Back to top button