Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiriStiri Locale

Maraton muzical în spații istorice și neconvenționale, la Rădăuți, în perioada 27 septembrie – 1 octombrie

În perioada 27 septembrie – 1 octombrie 2023, la Rădăuți, vor avea loc șase evenimente culturale organizate în cadrul proiectului „Muzică și Istorie în Țara Fagilor”.

Proiectul va reprezenta un maraton muzical prezentat în edificii istorice și spații neconvenționale ale municipiului: Casa de Cultură Rădăuți, Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, Templul Mare Evreiesc din Rădăuți, Hipodromul Hergheliei Rădăuți, Judecătoria Rădăuți și Expo Moto Bucovina.

„În formatul său inedit, proiectul își propune să valorifice artiști locali și artiști de renume care vor aborda genuri muzicale diverse: muzică veche, muzică clasică, blues, tango, muzică pop și folclor. Vor fi prezentate formule camerale rar întâlnite în zonă: voce, muzicuță și chitară; ansamblu de muzică veche cu instrumente de epocă; pian la șase și opt mâini; vioară și chitară”, precizează organizatorii.

Programul evenimentelor:

  • miercuri, 27 septembrie, ora 18:00, Herghelia Rădăuți – POP LA HIPODROM
  • joi, 28 septembrie, ora 19:00, Casa Municipală de Cultură Rădăuți – VECHI ȘI NOU
  • vineri, 29 septembrie, ora 19:00, Expo Moto Bucovina – EXPO MOTO BLUES
  • sâmbătă, 30 septembrie, ora 19:00, Judecători Rădăuți – LEGILE… TANGOULUI
  • duminică, 1 octombrie, ora 14:00, Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț” – FOLCLOR LA MUZEU
  • duminică, 1 octombrie, ora 18:00, Templul Mare Evreiesc – MUZICĂ VECHE ÎN SINAGOGĂ

„Muzică și Istorie în Țara Fagilor” este un proiect cultural cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și organizat de Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți, în parteneriat cu Herghelia Rădăuți, Judecătoria Rădăuți, Sinagoga Mare Rădăuți – Asociația Comunitatea Evreilor Rădăuți, Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, fiind susținut de Expo Moto Bucovina și Primăria Municipiului Rădăuți.

Prin intermediul evenimentelor organizate se dorește facilitarea accesului la cultură, muzică, istorie și arhitectură atât pentru tinerii din localitate, dar și pentru publicul larg, urmărindu-se și promovarea mai multor genuri muzicale.

Accesul la toate evenimentele va fi gratuit.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Articole Similare

Back to top button