Articole GeneraleSocialStiriStiri Nationale

Chef Adi Hădean își îndeamnă prietenii ca, de ziua lui, în loc de cadouri, să facă donații către Asociația Sfinții Mihail și Gavril din Vatra Dornei

Chef Adrian Hădean își sărbătorește ziua de naștere pe 4 septembrie. În acest an, bucătarul le-a cerut prietenilor ca darurile pe care aceștia ar fi vrut să i le ofere să devină donații pentru Asociația Filantropică Creștină Sfinții Voievozi Mihail și Gavril din Vatra Dornei.

În același timp, bloggerul culinar a precizat că a aflat despre asociație în urmă cu câțiva ani, iar de atunci o sprijină constant. Și-a propus ca în această iarnă să gătească pentru beneficiari, câteva zile, la Vatra Dornei, și să ducă acolo o mașină plină cu donații, impulsionându-i pe cei care îi citesc mesajul să se alăture cauzei.

Iată mesajul publicat de Adi Hădean:

„Azi e ziua mea, ca-n ultimii 46 de ani pe 4 septembrie. Tot ce-mi trebuie pentru folosul personal am deja, c-am avut și noroc, mult noroc, pe lângă toate celelalte. De aceea, răspunsul la întrebarea „ce vrei de ziua ta?”, pe care o aud de la prieteni de fiecare dată când se apropie 4 septembrie, e acesta: fie că vreți să-mi dați un bax de ulei, 30 de ghiozdane, 100 de kilograme de cartofi sau un Ferrari, vă promit că voi face ca ele să ajungă la Vatra Dornei, unde doamna Iulia Negrea de la Asociația Sfinții Voievozi Mihail și Gavril se îngrijește de ani de zile de peste 200 de copii.

De câțiva ani știm și noi de ei și-i sprijinim cum putem, dar anul ăsta e mai greu decât alți ani, și am decis să vă fac această sugestie, dacă nu-i mare deranjul. Când o fi iarna mai iarnă, eu voi

merge acolo și voi găti pentru și împreună cu ei, câteva zile, și o să vă pomenim. De bună seamă că pe lângă timp, donez și eu, o să merg la Vatra Dornei cu duba plină, dar asta nu trebuie să vă oprească pe voi. Orice aveți de dat, să vină la mine-n mesaj privat, iar colegul Denis Jardan și cu mine o să ne asigurăm că-i folositor și apoi o să avem grijă ca acest dar de început de an școlar să ajungă cu bine la copii.

Mulțumesc frumos. Să fiți sănătoși!”

Asociația Filantropică Creștină Sfinții Voievozi Mihail și Gavril a fost înființată în anul 2009, pe lângă Mănăstirea Podul Coșnei, de către preotul Negrea Mihai, cu scopul de a ajuta copiii și familiile nevoiașe din comunitate. Nevoia fiind mare, în anul 2014, prin intermediul asociației, a fost amenajat un așezământ social în Vatra Dornei.

În urma trecerii în neființă a preotului Mihai Negrea, copiii crescuți în cadrul mănăstirii de la Podul Coșnei au fost mutați la centrul de zi din Vatra Dornei. Conducerea asociației a fost preluată de doamna preoteasă Iulia Negrea, care i-a luat în grijă pe beneficiari, asigurând buna funcționare a asociației, până în prezent.

Actualmente, asociația are o cantină socială unde mănâncă un prânz cald, zilnic, peste 100 de copii nevoiași din Vatra Dornei și împrejurimi. Pe langă masă, de fiecare dată când este posibil, copiilor le sunt asigurate și haine, rechizite, jucării și alte lucruri de care au nevoie. De asemenea, asociația mai are și un serviciu social, „CASA DE TIP FAMILIAL PREOT MIHAI NEGREA”, unde sunt sprijiniți 12 copii crescuți de familia preotului Negrea de la vârste fragede.

Articole Similare

Back to top button