Articole GeneraleComunicate de presaEducatieSocialStiri Locale

Școală de vară de dezvoltare personală, pemtru 60 de elevi din județul Suceava

Asociația EUROACTIV și Asociația „Plai Străbun” au desfășurat, în perioada 28 – 31 august 2023, Școala de vară de dezvoltare personală „Proiectăm viitorul împreună, inclusă în programul celei de-a cincea ediții a Campaniei sociale „Să aducem copiii la școală”. Activitățile au fost organizate în parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava, Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Clubul Copiilor din Câmpulung Moldovenesc, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava și Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava.

La Școala de vară au participat aproximativ 60 elevi de la Centrul de Servicii Sociale pentru copilul aflat în dificultate din Fălticeni, de la Centrul de Servicii multifuncționale din Gura Humorului, de la Școala Gimnazială Verești, elevi de la Școala Gimnazială din Berchișești, Școala Gimnazială din Udești și Școala Gimnazială „Constantin Morariu” din Pătrăuți.

Pe parcursul activităților, copiii au beneficiat de sprijin oferit de 11 voluntari ai Asociației „EUROACTIV” Suceava.

Programul Școlii de vară a inclus o serie de ateliere de lucru:

  • Atelier de pictură, coordonat de prof. Loredana-Mihaela Ceică – inspector școlar și vicepreședinte al Asociației „EUROACTIV” Suceava – și prof. Mircea Romașcan, de la Școala nr. 9 Suceava;
  • Workshop Rhythmic Dance, coordonat de Georgiana Constantinescu;
  • Atelierul de Dezvoltare în carieră „Meseriile viitorului”, susținut de Ioana Tatarciuc, de la Assist Software. La finalul acestei activități, copiii au primit ghiozdane cu rechizite din partea Fundației Umanitare Assist Suceava;
  • Atelier de Acordare a primului ajutor și tehnici de îngrijire – Școala Sanitară Postliceală FEG;
  • Atelier de Prevenire a cyberbullyngului, de conștientizare a riscurilor vulnerabilităților și consecințelor în ceea ce privește infracțiunea de violare a vieții private, activitate coordonată de inspector de poliție Iulia Gherasă, de la Biroul de Siguranță școlară, și de subinspector Ana-Maria Ciocănel, de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Suceava.
  • Demonstrații ale echipelor canine din dotarea Inspectoratului de Jandarmi Suceava. Respectarea ordinii și liniștii publice, a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, a proprietății publice și private, prevenirea și combaterea consumului de droguri și alcool, a delincvenței juvenile și a bullyng-ului – acțiuni coordonate de plt. adj. Dragoș-Iulian Oblezniuc – Detașament 7 Jandarmi Câmpulung Moldovenesc – și de plt. adj. Florin Sinchievici – Inspectoratul de Jandarmi Suceava;
  • Atelier de diseminare a rezultatelor, efectuat împreună cu toți beneficiarii Școlii de vară.

Prin intermediul proiectului, participanții au avut ocazia de a asimila aptitudini pentru dezvoltarea personală, de a lega prietenii sau a învăța să se autogospodărească, sprijiniți de voluntari.

Școala de vară „Proiectăm viitorul împreună” a fost sprijinită de Hotel & Restaurant Aldi din Gura Humorului, de S.C. Rocast Nord S.R.L., S.C. Alin For You, EGGER Rădăuți, Fundația Umanitară Nord 2001, Fundația Umanitară ASSIST Suceava, S.C. Maspex S.R.L., Fabrica de Lapte Bucovina S.A. Șcheia, Clubul Copiilor Câmpulung Moldovenesc.

Masa tuturor beneficiarilor pe întreaga perioadă a Școlii de vară a fost asigurată de Hotel & Restaurant Aldi și S.C. Rocast Nord. Transportul a fost asigurat de către Inspectoratul de Jandarmi al județului Suceava, iar cazarea tuturor participanților s-a realizat la Clubul de vacanță al Clubului Copiilor din Câmpulung Moldovenesc.

Echipa de voluntari care a sprijinit la derularea activităților Școlii de vară a fost constituită din Naomi Chihai, Timotei Răscol, Georgiana Constantinescu – coregraf, Alexandru Moscaliuc, Valentin Cojocariu, David Petriuc, Amalia Cervinschi, Emanuela Luțac, Vlăduț Ciot, Alessio Chașovschi, Mateia Tihulcă, Maria Magdalena Capră, prof. Romeo-Irinel Bolohan – Director educativ al taberei și prof. Mihai Greciuc – președinte EUROACTIV Suceava.

Articole Similare

Back to top button