Articole GeneraleComunicate de presaSocialStiri Locale

„Locul copiilor e la școală, nu pe stradă!”, campanie județeană de prevenire a cerșetoriei, demarată de DGASPC Suceava

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava a demarat, la începutul lunii iulie 2023, Campania „Locul copiilor e la școală, nu pe stradă”, în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție, Poliția Locală a municipiului Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Fundația „Te Aud România”, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane-Centrul Regional Suceava, Asociația eLiberare, Asociația „Sfântul Dosoftei”, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava și Asociația „Lumină lină”.

Campania își propune să reducă amplitudinea traficului de persoane în scopul exploatării prin cerșetorie, la nivelul județului Suceava, printr-o mai bună informare și prin implicarea cetățenilor.

Activitățile incluse în program se adresează, în principal, reprezentanților grupului țintă, copii și adulți aflați în situație de risc, precum și persoanelor dispuse să ofere bani celor care cerșesc, liderilor de opinie și publicului larg. Este important ca populația să cunoască faptul că unui copil care este folosit de adulți pentru cerșetorie, crescând pe stradă, îi sunt încălcate toate drepturile și este supus stigmatizării și umilințelor.

Până la finalul lunii august, au avut loc trei acțiuni în municipiul Suceava. Reprezentanții instituțiilor partenere s-au deplasat în cele mai frecventate zone din municipiul Suceava, unde se practică cerșetoria, pentru a împărți materiale informative, a sta de vorbă cu cetățenii, dar și pentru legitimarea și luarea în evidență a persoanelor care practică cerșetoria. Au fost identificate mame cu minori care practică cerșetoria și s-au aplicat măsuri, conform legislației în vigoare.

„Dacă îți este milă de acești copii, fii alături de noi în încercarea de a-i conștientiza pe părinți și de a-i trimite pe copii la școală pentru un viitor mai bun! Dacă vezi un copil cerșind sau părinți cu copii în brațe la cerșit, sună la Telefonul Copilului: 119”, este mesajul inițiatorilor campaniei.

Articole Similare

Back to top button