Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiri Locale

Expoziția „Fotografisme”, a ieșeanului Eugen Harasim, deschisă la Muzeul de Istorie din Suceava

Muzeul Național al Bucovinei găzduiește expoziția Fotografisme, a artistului fotograf ieșean Eugen Harasim. Aceasta este deschisă în Foaierul Muzeului de Istorie, în perioada 1–30 septembrie 2023.

„Titlul expoziției surprinde intenția autorului de a capta în fotografiile sale elemente grafice spontan identificate în jurul său, elemente oferite obiectivului fie de natura înconjurătoare, în toate formele ei, fie de materializări ale intervenției umane. Lucrările lui au mai mult decât o estetică armonioasă, autorul folosindu-se de grafisme pentru a crea un fir narativ și a transmite privitorului stări sau mesaje”, transmit organizatorii.

Vernisajul va avea loc vineri, 15 septembrie 2023, începând cu ora 13:00, și va beneficia de prezența și analiza scriitorului și jurnalistului Grigore Ilisei și a criticului de artă prof. univ. dr. Petru Bejan, de la Facultatea de Filosofie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

De asemenea, reprezentanții Muzeului Bucovinei precizează că, în contextul organizării expoziției, va fi lansat și albumul acesteia.

Articole Similare

Back to top button