Articole GeneraleComunicate de presaEducatieSocialStiriStiri Locale

Alianța Franceză demarează o nouă sesiune de cursuri de limba franceză pentru suceveni

Alianța Franceză din Suceava demarează, începând cu data de 25 septembrie 2023, o nouă sesiune de cursuri anuale de limba franceză destinate publicului larg.

Cursurile se adresează tuturor categoriilor și tuturor vârstelor – copii, adolescenți, adulți – după cum urmează:

  • Le français, c’est facile! – cursuri de limba franceză pentru copii (7-10 ani),
  • Le français au collège – cursuri de limba franceză pentru adolescenți (11-15 ani),
  • Cursuri de limba franceză generală pentru liceeni (16-19 ani),
  • Cursuri de pregătire pentru examenul DELF/ DALF,
  • Cursuri de franceză pentru adulți,
  • Cursuri individuale, la cerere, pentru copii, adolescenți, adulți, cu un orar flexibil, în funcție de programul cursanților și al profesorului.

Organizatorii anunță că o noutate față de anul precedent este reprezentată de cursurile de învățare a limbii franceze cu ajutorul cântecului, precum și cursul de lectură în limba franceză pentru adolescenți. Tot în acest an va demara și un curs de pregătire suplimentară la limba franceză pentru elevii din clasele a V-a și a IX-a.

„Alianța Franceză din Suceava are o echipă de profesori recunoscuți pentru profesionalismul lor, care utilizează manuale și metode actuale și interactive de învățare a limbii franceze, agreate de rețeaua Alianțelor franceze din România. Testele inițiale în vederea stabilirii nivelului de studiu sunt gratuite. În funcție de preferințe și de disponibilitatea lor, cursanții adulți pot opta atât pentru cursuri față în față cât și pentru cursuri în regim online”, transmit reprezentanții Alianței Franceze.

Înscrierile au loc în perioada 1 – 15 septembrie și se realizează atât online, cât și fizic, la secretariatul AFS (de luni până vineri, între orele 09:00-13:00).

Toți cursanții vor avea acces gratuit pe platforma Culturethèque, o bibliotecă digitală care conține sute de cărți, benzi desenate, noutăți muzicale și filme în limba franceză, dar și documente didactice pentru învățarea limbii.

Cursurile în format fizic se vor desfășura la sediul Alianței Franceze din Suceava, strada Ștefan cel Mare, nr. 50 (vizavi de Muzeul de Istorie).

Pentru informații suplimentare, cei interesați pot consulta site-ul Alianței Franceze din Suceava (https://afsuceava.ro/) sau contacta direct secretariatul, la adresa de e-mail aliantafrancezasv@gmail.com sau la numărul de telefon 0737784074.

Articole Similare

Back to top button