AdministratieArticole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Locale

Primarul Ion Lungu participă la prima întâlnire a membrilor programului de colaborare europeană URBACT IV

Primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu, participă, în această perioadă, la Malmo, în Suedia, la prima întâlnire a delegaților orașelor implicate în Programul de colaborare europeană URBACT IV. Sunt prezenți 460 de reprezentanți ai 256 de orașe partenere, din 30 de țări.

Edilul a precizat că, în cadrul programului, Municipiul Suceava a elaborat un proiect, împreună cu orașele Lyon, din Franța, lider de proiect, Munchen – Germania, Lahti – Finlanda, Strasbourg – Franța, Bennisa – Spania, Loule – Portugalia, Malmö – Suedia și Elefsina – Grecia. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

„Am stabilit ca, pe baza Schimbului de Experiență și a bunelor practici identificate, fiecare oraș să realizeze Planul Local de Acțiune în care vor fi prezentate măsuri care urmează a fi implementate la nivel local.
Scopul principal în timpul elaborării Planului Local de Acțiune este de a identifica exemple de bună practică, din partea partenerilor, care ar putea fi aplicate în orașul nostru”
, a precizat Ion Lungu.

Alături de membrii Grupului Local URBACT, Municipiul Suceava intenționează să realizeze acțiuni asociate promovării unui trai sănătos și să identifice scheme de finanțare care ar putea sprijini implementarea acestora.

Primarul Municipiului Suceava a mai precizat că în Planul Local de Acțiune pot fi incluse, printre altele, măsuri precum:

  • ecologizarea spațiilor publice,
  • crearea de trasee de mers pe jos,
  • reducerea poluării aerului prin instalarea de perdele verzi pe drumurile principale,încurajând transportul alternativ,
  • promovarea unui stil sănătos de viață urbană,
  • promovarea alimentației sănătoase și echilibrate în școli,
  • înființarea de centre medicale permanente în fiecare cartier,
  • încurajarea îmbătrânirii active,
  • adaptarea spațiului public la nevoile populației vârstnice.

„Menționez faptul că toate costurile legate de deplasarea în Suedia au fost suportate din bugetul proiectului european, neangajând financiar municipalitatea”, a adăugat Ion Lungu.

Articole Similare

Back to top button