Articole GeneraleComunicate de presaSocialStiriStiri Locale

Prejudicii în valoare de peste 55.000 lei, recuperate de polițiștii suceveni, în două cauze de furt

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale – Poliția Municipiului Suceava au documentat, în câteva ore, activități infracționale în două cauze de furt, recuperând un prejudiciul de peste 55.000 lei care a fost restituit proprietarilor.

La data de 29 august 2023, în jurul orei 15:00, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către o tânără din municipiul Suceava despre faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 14:00, în timp ce se afla în parcarea unui centru comercial din municipiul Suceava, persoane necunoscute i-au sustras rucsacul în care avea documente și suma de 6000 lei.

Prin intermediul cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că persoana vătămată s-a deplasat în zona unui centru comercial. Ulterior, s-a așezat pe marginea unei fântâni arteziene, unde a așezat și rucsacul în care avea suma de 6000 lei și mai multe documente personale. La scut timp, aceasta a plecat, dar fără a lua și rucsacul. După aproximativ 30 de minute, tânăra a revenit la fântâna arteziană, dar nu a mai găsit obiectul.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „furt”, iar în urma activităților intreprinse de către polițiștii Poliției Municipiului Suceava, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată ca fiind un bărbat de 57 ani, din municipiul Suceava. Suspectul a recunoscut comiterea faptei, predând rucsacul în care se afla suma de 5850 lei și mai multe documente. Toate au fost returnate persoanei, în temeiul art. 170 din Codul de Procedură Penală.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii BIC din cadrul Poliției Municipiului Suceava, pentru comiterea infracțiunii de „furt”.

În cel de-al doilea caz, pe data de 27 august 2023, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un bărbat de 34 ani, cu privire la faptul că a lăsat o borsetă în care avea suma de 10.090 euro în toaleta unei stații de alimentare cu carburant din municipiul Suceava și, ulterior, nu a mai găsit-o.

În urma activităților investigative și de cercetare penală realizate de către polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale – Poliția Municipiului Suceava, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, ca fiind un bărbat de 49 ani, din satul Roșcani, oraș Liteni. Bărbatul a recunoscut comiterea faptei, predând borseta în care se afla suma de 10.090 euro, precum și mai multe documente pe numele părții vătămate.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii BIC din cadrul Poliției Mun. Suceava, pentru comiterea infracțiunii de „furt”.

Articole Similare

Back to top button