Articole GeneraleComunicate de presaEducatieStiriStiri Locale

A doua sesiune de admitere la USV din acest an debutează pe 4 septembrie

Sesiunea septembrie a concursului de admitere 2023, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, debutează luni, 4 septembrie.

Perioada de înscriere se va desfășura până pe 11 septembrie (fără zilele de sâmbătă și duminică) pentru specializările unde nu există probe, respectiv 8 septembrie, pentru specializările unde există probe.

Oferta USV pentru această sesiune cuprinde 547 de locuri fără taxă, dintre care 341 sunt pentru programele de studii de licență și 206 la studiile de masterat. Pentru etnicii români de pretutindeni, în sesiunea septembrie mai sunt disponibile 134 de locuri la ciclul de studii de licență și 120 la cel de masterat.

În ceea ce privește studiile doctorale, USV scoate la concurs 40 de locuri bugetate și 74 cu taxă. De asemenea, 15 locuri, dintre care 10 cu bursă, sunt destinate candidaților români de pretutindeni.

„Reamintim faptul că, în această sesiune de admitere, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava oferă diverse programe de conversie profesională finanțate de Ministerul Educației, în vederea formării cadrelor didactice din învățământul liceal de stat”, precizează reprezentanții instituției.

Pentru a fi admiși, candidații trebuie să se înmatriculeze în perioada 14 – 19 septembrie (fără zilele de sâmbătă și duminică). Altfel, vor pierde locul ocupat în urma înscrierii.

În acest an universitar, indiferent de facultatea sau programul de studiu pentru care vor opta, bobocii USV cu media de minimum 9,00 la examenul de bacalaureat vor primi câte o tabletă cu stilou digital. De asemenea, peste 30% dintre viitorii studenți vor primi burse lunare cu valori cuprinse intre 600 și 1100 lei, timp de 12 luni.

„Evidențiem și faptul că studenții care ocupă, în urma înmatriculării, un loc cu taxă au șansa să treacă pe un loc bugetat (fără taxă) grație rezultatelor obținute pe parcursul școlarizării, chiar și în timpul primului an de studiu”, adaugă conducerea USV.

Toate informațiile referitoare la sesiunea de admitere septembrie 2023 sunt publicate pe pagina web https://admitere.usv.ro/.

Articole Similare

Back to top button