Articole GeneraleExterneStiri

Goran Bregovic nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova, deși urma să cânte la un festival de muzică din Orheiul Vechi

Artistul sârb Goran Bregović și trupa sa au fost opriți duminică, 20 august 2023, pe Aeroportul Internațional din Chișinău, de către autoritățile de frontieră, care nu le-au permis accesul pe teritoriul Republicii Moldova.

Anunțul inițial al incidentului a fost făcut de organizatorii festivalului Gustar, care a avut loc în perioada 18-20 august, în Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”. Aceștia au transmis participanților că trupa lui Goran Bregović nu va mai fi prezentă la eveniment, întrucât „nu le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova, deja fiind aterizați pe Aeroportul International Chișinău”.

Ulterior, pe pagina evenimentului a fost redat un mesaj, în limba engleză, transmis de artistul din Balcani. Acesta se declară dezamăgit de decizia de a nu fi lăsat să intre în Republica Moldova, menționând că nu a primit o explicație oficială pentru acțiunea autorităților.

„Dragii mei prieteni moldoveni!

Îmi pare foarte rău că nu am avut posibilitatea de a concerta astăzi la Festivalul de Muzică Gustar. Am fost foarte dezamăgiți atunci când nu ni s-a permis intrarea în Republica Moldova, pe aeroportul din Chișinău, fără o explicație oficială. Am făcut numeroase turnee cu muzicienii mei în toată Europa și nu am avut niciodată dificultăți nicăieri. Iubesc foarte mult țara voastră și este o plăcere pentru mine să răspund la oportunitatea de a performa în Moldova, mai ales la un festival atât de colorat și unic, precum Gustar. Îmi pare foarte rău că am fost privat de bucuria și plăcerea de a fi în fața voastră de data aceasta. Dar vă pot asigura că împreună cu echipa mea voi încerca să mă asigur că spectacolele mele în Moldova, data viitoare, nu vor întâmpina vreun obstacol.

Aștept cu mare nerăbdare următoarele noastre întâlniri! Cu drag, Goran Bregović” este mesajul transmis de cântăreț.

Goran Bregovic, în vârstă de 73 de ani, s-a născut la Sarajevo, în actuala Bosnia-Herțegovina, dar se declară un nostalgic al fostei Iugoslavii. Artistul a susținut în mod deschis ocuparea Crimeei, în 2014, dar și invadarea Ucrainei de către Rusia. Deși, în mesajul transmis fanilor din Republica Moldova, susține că nu a întâmpinat probleme în alte țări, acesta are interdicție de a intra în Ucraina și în Polonia.

Anterior, autoritățile de la Chișinău au declarat că persoanele publice care fac apel la război, și ură sunt indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova, reamintește deschide.md.

Articole Similare

Back to top button