Articole GeneraleComunicate de presaEducatieSocialStiri Locale

23 de copii români și ucraineni au participat, pe 16 și 17 august, la Tabăra de creație ROUA

Asociația Institutul Bucovina a organizat, pe 16 și 17 august 2023, la Secția de Psihiatrie din Burdujeni a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Tabăra de creație ROUA, pentru 23 de copii români și ucraineni. Activitatea a fost realizată în parteneriat cu Biserica „Sfântul Haralambie”, ROUA Info HUB și Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava.

Prima zi din cadrul Taberei de creație ROUA s-a desfășurat miercuri, 16 august 2023, în proiect fiind prezenți copii refugiați din Ucraina, beneficiarii principali ai acțiunii, dar și elevii Școlii Gimnaziale „Miron Costin”. „După un prânz copios, în care copiii au socializat și s-au descoperit unul pe celălalt, au avut parte de o nouă rundă de activități: Educație pentru sănătate, Acordarea primului ajutor – cu Dana Zugravu, asistent paramedic UPU Suceava, dansuri, karaoke, Atelier de pictură pe tricouri, precum și realizarea unui panou al taberei”, au precizat organizatorii.

Ziua de joi, 17 august 2023, a debutat cu activități educative pentru copii și a culminat cu expoziția lucrărilor pe pânză realizate de cei 23 de mici artiști timpul evenimentului. Lucrările pe pânză au putut fi admirate atât de familiile copiilor, cât și de sucevenii atrași de artă. „Culoare, bucurie și imagini inedite, toate acestea s-au regăsit în picturile micilor artiști. Fericirea acestora a fost cu atât mai mare cu cât spațiul oferit pentru expunerea lucrărilor a fost în aer liber, felicitările și încurajările adulților prezenți la eveniment nu au contenit, iar organizatorii i-au răsplătit cu diplome și tricourile pe care și le-au personalizat în prima zi a taberei. Zâmbetul și voia bună a întregit atmosfera expoziției, cei prezenți bucurându-se alături de micii artiști, familiile acestora, personalul medical și sucevenii amatori de frumos”, transmit reprezentanții Asociației Institutul Bucovina.       

În cele două zile ale taberei, copiii s-au bucurat de sprijinul voluntarilor de la Asociația Ryma, coordonați de învățătorului Valentin Curcă, al profesorului-învățător de la Școala Gimnazială „Miron Costin” Anna Ștefură, al preotului misionar Paulică Luca de la Biserica „Sfântul Haralambie”, al personalului Secției de Psihiatrie din Burdujeni, coordonați de asistent șef Doina Chirap, al ROUA Info HUB, precum și un voluntar special venit tocmai din Brazilia, Marcela Gazzaneu.

Mulțumirile organizatorilor se îndreaptă către conducerea Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și a Secției de Psihiatrie Burdujeni.

Evenimentul s-a desfășurat cu sprijin financiar din partea Fundației Heks/Eper România și Kirkens Nødhjelp.

Articole Similare

Back to top button