Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiri Locale

Artiști suceveni din Diaspora, promovați în cadrul a două expoziții găzduite de Galeria Zamca, în LUNA DIASPOREI

Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina prezintă două expoziții de excepție, care aduc în prim-plan talentul și creativitatea artiștilor suceveni Luminița Bogdan și Ionela Paiu. Expozițiile sunt incluse în programul cultural „Luna Diasporei”, ediția a VII-a, și pot fi vizitate la Galeria de Artă Zamca, situată pe strada Zamca, nr. 17, în Suceava, în perioada 1-31 august 2023, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00.

Vernisajul expozițiilor „Dragă pădure, dragă Românie!”, a artistei Luminița Bogdan, și „Nuanțe și Contururi”, a graficienei Ionela Paiu, va avea loc joi, 17 august 2023, de la ora 13:00, la Galeria de Artă Zamca.

Expoziția de pictură pe pânză „Dragă pădure, dragă Românie!” – Luminița Bogdan

„Talentata pictoriță Luminița Bogdan ne dezvăluie creații de o sensibilitate aparte, care au ca temă centrală natura și peisajele României. Expoziția este o călătorie artistică captivantă în care originalitatea stilistică se împletește cu o muncă asiduă, iar viziunea artistei se îmbracă în culori și forme inedite”, transmit organizatorii.

Născută la 7 noiembrie 1963, în Suceava, Luminița Bogdan își găsește acum reședința în Germania, iar această expoziție este o ocazie de a-și împărtăși pasiunea artistică cu publicul din țară. „Dragă pădure, dragă Românie!” este o invitație la dialog cu natura și tradițiile românești, surprinse prin ochii artistei și transpuse pe pânză. La vernisaj vor fi prezenți caricaturistul Mihai Pânzaru – PIM și criticul de artă drd. Delia Ioana-Leizeriuc, consilier DJC Suceava.

Expoziția de Grafică „Nuanțe și Contururi” – Ionela Paiu

„În cea de-a doua expoziție, talentata graficiană Ionela Paiu ne surprinde cu o selecție captivantă de lucrări care explorează nuanțele și contururile prin intermediul artei grafice. Tematica expoziției se înscrie în contextul cultural al anului 2023, dedicat omagierii marelui compozitor român Ciprian Porumbescu. Expoziția „Nuanțe și Contururi” este un demers artistic ce ne dezvăluie lumea subtilă și complexă a graficii, într-o manieră plină de expresivitate și originalitate”, precizează reprezentanții Asociației Institutul Bucovina. Colecția de lucrări îmbină măiestria tehnică cu sensibilitatea artistică, oferind publicului o experiență vizuală captivantă.

Pentru mai multe informații legate de expoziții pot fi obținute de la Petru Vasile Gafiuc, președintele organizației, la numărul de telefon 0230.524.128 sau prin e-mail la adresa office@bucovinainstitute.org.

Articole Similare

Back to top button