Articole GeneraleCulturaEvenimenteStiriStiri Locale

Ansamblul „Megieșii” din Cornu Luncii a obținut Marele Premiu la Festivalul – Concurs Național de Folclor Mioveni

Ansamblul Folcloric Sătesc „Megieșii” din comuna Cornu Luncii a obținut Marele Trofeu al celei de-a patra ediții a Festivalului Național de Folclor de la Mioveni, județul Argeș.

Evenimentul din acest an a reunit ansambluri folclorice din județele Suceava, Iași, Sălaj, Gorj, Botoșani, Bihor și Argeș. La finalul celor trei seri de spectacole, juriul festivalului a stabili câștigătorii ediției. Specialiștii care au deliberat au luat în considerare elemente precum autenticitatea repertoriului ansamblurilor, ținuta artistică a dansatorilor, veridicitatea costumelor populare, realizarea din punct de vedere muzical, coregrafic și artistic a programului prezentat.

Trofeul a fost înmânat de primarul de Mioveni, Ion Georgescu, care i-a felicitat pe câștigători. Reprezentanții comunei Cornu Luncii au fost apreciați și de primarul Gheorghe Fron, susținător al tradițiilor și obiceiurilor populare.

„Cu mare bucurie aducem în Cornu Luncii Trofeul Festivalului-Concurs de la Mioveni, Jud. Argeș! Acest festival a fost o experiență unică, în care am fost foarte apreciați de juriu, am legat noi prietenii și ne bucurăm că am participat!”, au transmis membrii ansamblului folcloric după reușita lor.

Ansamblul Folcloric Sătesc „Megieșii” promovează, în special, folclorul coregrafic vechi, consemnat în culegerile de folclor. „Deoarece pe teritoriul comunei Cornu Luncii trecea hotarul dintre Bucovina și Regatul României, avem folclor care reprezintă ambele zone folclorice și de aceea ne și numim „Megieșii”. Suntem înființați în anul 2018, dar am preluat repertoriul și chiar membri ai două formații de jocuri țărănești care au o vechime de peste 60 de ani. Avem în componență aproximativ 50 de membri cu vârste între 18 și 70 de ani, iar majoritatea sunt soț și soție”, au precizat reprezentanții Ansamblului „Megieșii”.

Articole Similare

Back to top button