Articole GeneraleComunicate de presaSocialStiri Locale

Ajutor de peste 130.000 lei, oferit de Crucea Roșie Suceava în comunitățile vulnerabile din județ

Crucea Roșie Suceava continuă activitatea de sprijin acordat comunităților din județ, derulând, în această perioadă, o serie de acțiuni ce au ca scop protejarea grupurilor vulnerabile, prin asigurarea unor donații materiale și servicii.

Astfel, în ultima perioadă, prin intermediul Societății de Crucea Roșie, filiala Suceava, au fost distribuiți patru paleți conținând 960 litri de detergenți, către 18 instituții arondate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, în care sunt găzduiți peste 1.000 de beneficiari.

Un alt grup vulnerabil pentru care Crucea Roșie Suceava desfășoară activități caritabile este cel al persoanelor stabilite pe teritoriul județului, în urma conflictului armat din Ucraina. „Pentru protecția persoanelor aflate în evidența Crucii Roșii Suceava, eligibile pentru acest sprijin (200 de familii stabilite în zonă – aproximativ 500 persoane), au fost pregătite pachete conținând alimente neperisabile (ulei, zahăr, făină albă, mălai, griș, fulgi de ovăz, conserve)”, precizează Corneliu Dediu, director la Crucea Roșie Suceava.

Deoarece Tabăra Mobilă pentru Refugiați a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, amplasată la Rădăuți, găzduiește în continuare persoane aflate în tranzit, Crucea Roșie Suceava asigură, pe parcursul lunii august, mese calde pentru 60 de persoane pe zi. Beneficiari sunt cei care nu au mai beneficiat de serviciile taberei și care se pot adăposti în cadrul taberei pentru maxim 3 zile.

Valoarea totala a bunurilor și serviciilor oferite de Crucea Roșie Suceava în această perioadă depașește suma de 130.000 lei.

Crucea Roșie Suceava este o organizație neguvernamentală, non-profit, care își desfășoară activitatea pe baza donațiilor persoanelor fizice și a companiilor care valorifică posibilitatea de a proteja grupurile vulnerabile, prin intermediul unui partener de încredere prezent mereu în comunitate.

„Crucea Roșie Suceava le mulțumește tuturor partenerilor și speră ca aceste colaborări în avantajul comunităților defavorizate să continue”, adaugă reprezentanții organizației.

Articole Similare

Back to top button