Articole GeneraleComunicate de presaStiri Locale

Exercițiu desfășurat de pompierii suceveni, în colaborare cu un furnizor de energie electrică, pe raza comunei Bosanci

Joi, 10 august 2023, pompierii militari suceveni, în colaborare cu furnizorul de electricitate Delgaz Grid S.A., au desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, pe raza comunei Bosanci.

Scenariul exercițiului a presupus salvarea unui electrician care s-a electrocutat și degajarea acestuia de la înălțime, ca urmare a unui incident produs la instalația de distribuție a energiei electrice, pe partea de medie tensiune a unui post de transformare. Pentru punerea în aplicare a manevrelor de salvare au fost utilizate mai multe procedee specifice, în funcție de posibilele particularități care pot fi identificate într-o situație reală.

La fața locului, pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și un echipaj de prim-ajutor SMURD. La rândul lor, lucrătorii Delgaz Grid au intervenit cu o autospecială cu accesorii specifice pentru lucrări de intervenție asupra instalațiilor electrice de distribuție.

„Obiectivele exercițiului au urmărit perfecționarea deprinderilor personalului implicat, îmbunătățirea cooperării interinstituționale, precum și antrenarea tuturor forțelor participante în gestionarea acțiunilor de salvare, limitare și înlăturare a urmărilor situației de urgență”, a precizat mr. Alin Găleată, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava.

Salvatorii suceveni precizează că mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Articole Similare

Back to top button