Articole GeneraleCulturaEvenimenteStiri Locale

A treia ediție a seriei de evenimente „Concerte pe Siret” debutează pe 13 august

Fundația Pro Patrimonio și Asociația Maria lansează invitația de a participa la ediția a III-a seriei de evenimente „Concerte pe Siret”, unde publicul se va putea bucura de muzică bună în ambianțe inedite.

Anul acesta, Concerte pe Siret se dedică sprijinului pentru lucrările de la Casa George Enescu din Mihăileni. „Un atac xilofag și biologic asupra structurii de lemn a Casei Enescu din Mihăileni a impus întreruperea activităților de educație și concerte. Aici s-a impus deschiderea unui șantier de intervenție cu caracter de urgență și mutarea temporară a activităților culturale în alte locuri culturale semnificative pentru comunitățile din vecinătate”, transmit inițiatorii evenimentelor.

În cadrul acestei ediții, organizatorii propun, pentru activitățile incluse în program, în perioada 13 – 28 august 2023, patru locații deosebite, în județele Botoșani și Suceava.

Programul evenimentelor

 • 13 august 2023, ora 18:30 – Ferma de Artă, Liteni, Suceava
  Concert cameral susținut de Adrian Naidin (violoncel), „în ambianța unui atelier de sculptură și artă contemporană în continuă evoluție”. În program, lucrări de Bach, Mozart, Beethoven și compoziții proprii Adrian Naidin.
  Recitalul va fi completat de o vizită ghidată a galeriilor de artă contemporană și conferințe ale echipei Ferma de Artă.
  Intrarea este liberă.
 • 15 august 2023, ora 16:00 – Conacul Moruzi, Vârfu Câmpului, Botoșani
  În grădina seculară a Conacului Moruzi de pe malul Siretului, publicul va putea asculta recitalul cameral susținut de Răzvan Suma (violoncel) și Josu Okiñena (pian). În program vor fi lucrări de J. Brahms, G. Cassado, F. Chopin și A. Donostia.
  Intrarea se face pe bază de invitație.
 • 16 – 22 august 2023 – Conacul Miclescu, Călinești, Botoșani
  Masterclass susținut de pianista Raluca Știrbăț.
 • 22 august, ora 18:30 – Conacul Miclescu, Călinești, Botoșani
  La Sala din Deal, un spațiu experimental neconvențional amenajat pentru masterclass, va avea loc, pe data de 22 august, concertul tinerilor pianiști participanți, elevi ai colegiilor și liceelor de muzică din Iași, București, Botoșani, Bacău, Piatra Neamț și Suceava. Tot aici, publicul va putea vedea expoziția Trasee turistice în județul Botoșani, proiect sub egida Filialiei Nord-Est a Ordinului Arhitecților din România.
  Intrarea la evenimentele din această dată este liberă.
 • 28 august, ora 19:00Conacul Capri, Brăești, Botoșani
  La Conacul Capri, într-o clădire istorică în curs de reabilitare ambiental- arhitecturală, publicul va putea participa la Recitalul cameral al Cvartetul Mezzo (Iași), admirând expoziția itinerantă Trasee turistice în județul Botoșani.
  Intrarea este liberă.

„Veți avea ocazia sa observați pe viu sau în planșele explicative expuse că o activitate pasionantă de punere în valoare a patrimoniului material și imaterial aparținând comunităților locale se desfășoară de o parte și de alta a Siretului, acest râu generos care îmbogățește peisajul cultural al Moldovei” este mesajul organizatorilor.

Articole Similare

Back to top button