AdministratieArticole GeneralePoliticSocialStiri Locale

Primarul Ion Lungu propune abonamente gratuite la transportul public local pentru pensionarii din municipiul Suceava

Primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat luni, 7 august 2023, că va propune Consiliului Local acordarea de abonamente gratuite la transportul public local, pentru pensionarii din oraș, indiferent de veniturile acestora. Facilitatea ar putea fi aplicată începând cu data de 1 octombrie 2023.

Primarul a spus că propunerea are la bază analiza situației financiare pentru prima jumătate a anului curent la Societatea de Transport Public Local. Au fost luați în considerare mai mulți factori, inclusiv prețul la energie electrică și proiectul de construire și punere în funcțiune a unui parc fotovoltaic, care va asigura energia electrică pentru autoconsumul municipalității.

De asemenea, Ion Lungu a precizat că nu este prima dată când administrația locală are în vedere o astfel de măsură, însă, până în prezent, aceasta nu a putut fi realizată din cauza creșterii prețului la energie electrică.

„Astăzi avem condițiile îndeplinite și eu zic că este un lucru bun pentru Societatea de Transport Public local, pentru că va crește numărul de călători. La fel, dacă vrem, pentru fluidizarea traficului din orașul nostru, mergând pe ideea că o parte din pensionari vor lăsa mașina acasă, dacă vor avea abonamentul gratuit transportul public local. Municipalitatea nu va fi afectată, pentru că scad compensațiile pe care trebuie să le dea Primăria”, a declarat edilul.

Articole Similare

Back to top button