Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimente

Postul de radio „Vocea Evangheliei” Suceava împlinește 30 de ani

În ziua de sâmbătă, 5 august 2023, începând cu ora 17:00, în sala mare a Casei de Cultură Suceava va avea loc un eveniment de o importanță majoră pentru un anumit segment al societății din zona Bucovina și din împrejurimi. Este vorba despre celebrarea a 30 de ani de activitate a postului de radio „Vocea Evangheliei” Suceava, post de radio care este proprietatea celor trei confesiuni creștine evanghelice, bine reprezentate în teritoriu: Biserica Creștină Baptistă, Biserica Creștină după Evanghelie și Biserica Creștină Penticostală, membrii acestor denominații creștine însumând aproximativ 10% din populația județului Suceava. 

La acest eveniment vor participa invitați din țară și de peste hotare, ascultători și colaboratori ai acestui post de radio care a cunoscut o dezvoltare evidentă în aceste trei decenii. Stația Radio „Vocea Evangheliei” Suceava a luat ființă în anii de după Revoluție. Mai precis, a dat startul la data de 1 august 1993, pe 99 Mhz, cu doar două ore de emisie zilnică, între 12:00-14:00, restul timpului de emisie fiind acoperit de Radio Uniplus Suceava, stație cu care era în partaj.

Primii care au gestionat activitatea de la Radio Vocea Evangheliei, în Suceava, au fost doi ingineri din comunitatea evanghelică. Aceștia au renunțat la slujbele lor, mult mai bine plătite, pentru a face o activitate de pionierat prin radio, în folosul spiritual al sucevenilor. 

După mai mulți ani de activitate, cei doi aveau să plece din țară, iar conducerea stației a fost preluată de către un alt director. În primăvara lui 2004, Radio Vocea Evangheliei Suceava a primit o frecvență confesională cu 12 ore de emisie zilnică, între 14:00-02:00, restul timpului fiind acoperit de un alt post de radio religios, debutul emisiei având loc în septembrie 2004.

Un timp mai mare de emisie necesita și mai mult personal, dar și mai mult spațiu pentru sediul RVESV. Astfel, prin contribuția unor credincioși din zonă s-a lărgit puțin sediul existent. Echipa extinsă și nou formată a cunoscut un entuziasm reflectat în numărul mare și variat de emisiuni radiofonice produse local. Acest fapt a constituit, practic, o pregătire pentru o nouă fază de dezvoltare. Din iunie 2007, stația a dat startul transmisiei și pe site-ul propriu, www.rvesv.ro, fapt care aducea un număr și mai mare de ascultători, de data aceasta din întreaga lume. Toamna lui 2008 a fost momentul care a marcat obținerea unei licențe proprii de 24h. 

Astfel, din februarie 2009 Radio Vocea Evangheliei Suceava a fost pregătită să emită pe 94,2 Mhz. Toate aceste salturi au determinat comunitatea evanghelică din zonă să devină tot mai solidară cu activitatea acestui post de radio. 

La ceas aniversar, după 30 de ani de activitate neobosită, echipa Radio Vocea Evangheliei, alcătuită din 11 angajați, mulțumește ascultătorilor pentru fidelitate, pentru susținere și îi asigură de entuziasm și dedicare în a realiza și pe viitor emisiuni calitative, consistente și tot mai relevante, împreună cu colaboratorii. După multe provocări, uneori cu piedici și suferințe, dar în parteneriat cu Dumnezeu, această activitate s-a dezvoltat, devenind o unealtă tot mai eficientă pentru a răspândi un mesaj util și sănătos din punct de vedere moral pentru toți sucevenii. Noi și voi suntem Radio Vocea Evangheliei Suceava!

Director Radio Vocea Evangheliei Suceava, Daniel Grigoriciuc

Articole Similare

Back to top button