Articole GeneraleSPORTStiri Locale

Ion Lungu, la aniversarea a 60 de ani de rugby la Suceava: „Primăria și Consiliul Local rămân alături de rugbyul sucevean”

Sâmbătă, 5 august 2023, pe terenul de la Stadionul Unirea din Suceava, s-a desfășurat evenimentul aniversar „60 de ani de rugby la Suceava”. Activitățile, organizate de Asociația Județeană de Rugby Suceava, Asociația Prietenii Rugbyului din Bucovina, ACS Amicii Suceava și clubul CSM Bucovina Suceava, s-au bucurat de un număr mare de participanți, sportivi de toate vârstele și admiratori.

Astfel, începând cu ora 9:00, pe terenul care de 6 decenii găzduiește evenimentele de rugby din Suceava, au avut loc meciuri de copii, juniori, meciuri demonstrative ale echipelor de seniori, old boys, foști jucători și iubitori ai sportului cu mingea ovală.

Printre participanți s-a numărat și primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a acordat o Diplomă de Excelență rugbyului sucevean, „pentru performanță sportivă și promovarea imaginii orașului Suceava”. Acesta a menționat că administrația locală este principalul finanțator al echipei de rugby de la CSM Suceava și va susține în continuare sportul.

De asemenea, primarul a propus ca anul viitor, de Ziua Națională a Rugbyului, Suceava să găzduiască un eveniment de amploare. „Am propus ca pe data de 04.05.2024, de Ziua Națională a Rugbyului, municipalitatea să finanțeze un eveniment sportiv la care să participe toate echipele de rugby, de la Old Boys la copii, inclusiv echipa de fete”, a declarat Ion Lungu.

Articole Similare

Back to top button