Articole GeneraleComunicate de presaSocialStiriStiri Nationale

Încă 90 de pompieri, dintre care 4 suceveni, au plecat astăzi spre Grecia, pentru o misiune de 15 zile

România trimite astăzi, în Grecia, un nou modul specializat de stins incendii de pădure. Din cadrul echipajului fac parte și patru pompieri militari servanți suceveni: Plt.adj. POPOVICI Bogdan, Plt. SAVA Alexandru, Sg. maj. SOLCAN Mircea și Sg.maj. BĂRBÎNȚĂ Teodor.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a convocat, în data de 2 august 2023, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru a aproba prelungirea misiunii modulului de intervenție specializat din România, care să ajute la stingerea incendiilor de pădure din Republica Elenă.

Astfel, în cursul zilei de astăzi, 4 august, au plecat spre Grecia încă 90 de pompieri din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență, care îi vor înlocui pe salvatorii aflați deja în misiune în Republica Elenă. Aceștia se vor întoarce în țară, pe cale aeriană, cu aceleași aeronave ale Ministerului Apărării Naționale cu care s-au deplasat în prima parte a zilei colegii lor.

„Tehnica de intervenție încadrată de noul modul va fi cea dislocată deja pe teritoriul elen și constă în 7 autospeciale de stingere incendii de pădure, 4 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 litri, o autospecială pentru intervenție rapidă cu capacitatea de 600 litri și alte 3 vehicule pentru transport personal”, au transmis reprezentanții Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Misiunea externă de sprijin se realizează prin Mecanismul European de Protecție Civilă al Uniunii Europene, sens în care Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Grecia pentru acordarea de asistență internațională.

Articole Similare

Back to top button