Articole GeneraleStiriStiri Locale

Compania Universal Air va opera un zbor direct Suceava – Haifa, din 11 septembrie

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că, din această toamnă, la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” va fi lansată cursa aeriană directă Suceava – Haifa (Israel), cu frecvența de un zbor pe săptămână.

Astfel, începând cu data de 11 septembrie 2023, compania Universal Air, din Malta, deschide linia de zbor spre Israel. Plecările vor fi în zilele de luni, în jurul orei 7, și retururile, duminica, la ora 23. Zborurile sunt prevăzute pentru perioada septembrie 2023 – mai 2024, iar cursele vor fi operate, în regimj de charter, cu avioane de 78 de locuri.

Din partea companiei, la discuțiile legate de noul zbor de pe Aeroportul din Suceava a participat Meidan Butnaru. De asemenea, Președintele CJ a precizat că s-a vorbit și despre posibilitatea creșterii frecvenței zborurilor spre Israel, precum și despre deschiderea de noi zboruri spre Viena, Dublin și aeroporturi din Spania. „Aceste discuții fac parte din ofensiva pe care am menționat-o recent, de a identifica posibilități de deschidere a unor noi rute în vederea dezvoltării turismului. Odată cu deschiderea zborurilor către Israel, noi pregătim aici, în județul Suceava, oferta adresată cetățenilor israelieni care au legături cu aceste locuri sau care doresc să viziteze lăcașuri de cult din județ, cum sunt cele de la Rădăuți, Câmpulung, Vatra Dornei sau alte locuri și obiective de interes, cum ar fi Muzeul de Istorie de la Siret. De asemenea, ținem cont de faptul că sunt foarte mulți pelerini care doresc să viziteze Israelul, în special Ierusalimul”, adaugă Gheorghe Flutur.

Articole Similare

Back to top button