Articole GeneraleCulturaEducatieEvenimenteStiriStiri LocaleStiri Nationale

Universitatea de vară MERITO Bucovina, dedicată profesorilor, ajunge la a V-a ediție

În perioada 7-11 august, la Vicovu de Sus, se va desfășura cea de-a V-a ediție a Universității de Vară MERITO Bucovina. Proiectul este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Centrul de Dezvoltare Personală și Profesională EduMax și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Sectoarele Educațional-Teologic și Media și comunicare, și este adresat profesorilor din întreaga țară.

Tema generală a atelierelor pentru profesori, în cadrul ediției din acest an, este „Profesorul reflexiv, activ și autonom. Comunități de învățare”. Astfel, organizatorii propun o serie de module care urmează să fie parcurse pe perioada evenimentului: „Profesorul reflexiv, activ și autonom”, „Disponibilități personale în relație cu profesia didactică”, „Metacogniție și metacompetențe”, „Căutătorii de comori – semantica ludică”, „Profesorul activ – construirea comunității de învățare”, „Greșeala ca metodă de învățare”, „Reziliență emoțională și socială în situații de criză (post-pandemie/război)”, „Profesorul – branding personal și instituțional”, „Memorandum pentru învățare permanentă”, „Managementul carierei, planul de dezvoltare personală”.

De asemenea, programul vizează dobândirea și valorificarea unor competențe complementare personale și profesionale:

  • aplicarea unor metode și tehnici de predare flexibile, inovative, eficiente, digitale și interactive în activitatea cu elevii;
  • centrare a învățării pe elevi/ centrare a învățării pe profesor;
  • competențe privind metodologia învățării experiențiale;
  • elaborare a unui plan de dezvoltare personală pe termen scurt/lung;
  • informare și ierarhizare în termeni proprii a unor valori propuse/susținute/promovate de o comunitate ce susține performanța în educație.

Prof. Daniela Ceredeev, Laureat Merito 2017, inspector școlar pentru religie și coordonatorul proiectului, precizează că sesiunile se vor desfășura zilnic, în perioada 7-11 august 2023, în intervalul orar 10:00-16:00, la Casa de Cultură a orașului Vicovu de Sus, județul Suceava.

Profesorii care doresc să se înscrie la Universitatea de vară pot completa formularul disponibil la adresa https://forms.gle/4trqz6HBmXn9ktsdA.

Articole Similare

Back to top button