Articole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Locale

Polițiștii atrag atenția asupra pericolului nerespectării semnalizării rutiere la trecerile de cale ferată

În perioada 29 – 31 iulie 2023, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Suceava, în colaborare cu polițiștii rutieri din cadrul IPJ Suceava, au organizat acțiuni de prevenire și combatere a accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

În acest sens, au fost efectuate activități de supraveghere și control la 22 treceri la nivel cu calea ferată situate în zonele în care au fost înregistrate evenimente rutiere, preponderent pe DN2E și DN2H (în zona localităților Rădăuți, Vicovu de Jos și Gălănești).

În cadrul activităților, polițiștii au aplicat 110 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.600 lei, din care 16 pentru nerespectarea indicatoarelor rutiere instalate la pasajele de cale ferată. De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere, 4 certificate de înmatriculare, precum și trei seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

„Atragem atenția conducătorilor auto și pietonilor angajați în traversarea pasajelor de cale ferată asupra importanței respectării semnalizării rutiere! În primele 6 luni ale anului 2023 au fost înregistrate 15 accidente din care 9 evenimente privind surprinderea vehiculelor în gabaritul căii ferate (7 autovehicule, o bicicletă și un ATV), 6 surprinderi ale persoanelor și un eveniment datorat animalelor domestice lăsate nesupravegheate. În urma evenimentelor, și-au pierdut viața 5 persoane, iar șapte au suferit vătămări corporale”, a transmis comisarul șef Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt în cadrului Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Autoritățile au pecizat că distanța de frânare a unui tren de călători variază între 200 și 800 de metri, în funcție de viteza de deplasare și numărul de vagoane transportate, ceea ce face aproape imposibil ca trenul să fie oprit astfel încât un posibil accident, datorat pătrunderii pe calea ferată, să fie evitat.

Articole Similare

Back to top button