Articole GeneraleComunicate de presaSocialStiri Locale

Zeci de filtre rutiere, pentru creșterea gradului de siguranță, organizate în județul Suceava, între 28 și 30 iulie

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava informează că, în perioada 28 – 30 iulie 2023, pe raza județului, au fost organizate mai multe acțiuni în trafic, inclusiv în contextul înregistrării unor valori sporite de trafic, ca urmare a activității turistice, dar și a întoarcerii acasă a multor persoane care lucrează în străinătate.

Pentru menținerea ordinii și liniștii publice și pentru prevenirea consumului de alcool și substanțe interzise la volan, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, polițiștii au dispus măsuri sporite, fiind organizate acțiuni tip Blitz și filtre rutiere.

De asemenea, în zona locațiilor de desfășurare a evenimentelor sociale, dar și pe rutele care converg, polițiștii rutieri au utilizat aparatele DruggerDrugtest 5000, dar și cu aparate etilotest și etilometru. Dispozitivele au acționat pe perioade scurte de timp (30 – 60 de minute), fiind ulterior direcționate în alte zone pentru acoperirea întregului areal.

Spre exemplu, în noaptea de 29-30 iulie 2023, în doar o oră, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava au verificat în filtrele constituite 265 de autovehicule și au testat 131 de șoferi. S-au reținut 4 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare și s-au aplicat 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.250 lei.

La Vatra Dornei, un echipaj din cadrul Poliției municipiului – Compartimentul Rutier, în timp ce se afla pe strada Unirii, acționând punctual pe linia combaterii conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat din comuna Răchiți, județul Botoșani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ. Întrucât existau suspiciuni cu privire la comportamentul acestuia, s-a procedat la testarea cu aparatul Drugtest Dragger, rezultatul testului fiind Poziti pentru cocaină. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

De asemenea, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au oprit pe DJ 209 L, în localitatea Pârteștii de Sus, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat domiciliat în localitate. Întrucât conducătorul auto emana halena alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „Conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Articole Similare

Back to top button