Articole GeneraleEvenimenteSPORTStiriStiri LocaleStiri Nationale

Turul Ciclist al României, ediția 2023, debutează la Suceava, pe 4 septembrie

Ediția din acest an a Turului Ciclist al României, care se desfășoară în perioada 4-10 septembrie, va debuta la Suceava.

Primarul Municipiului, Ion Lungu, a anunțat că evenimentul sportiv va începe luni, 4 septembrie 2023, cu prezentarea celor peste 20 de echipe participante, însumând aproximativ 150 de cicliști din 14 țări. Până în prezent, 22 de echipe profesioniste au confirmat prezența la startul din Suceava. Printre acestea se numără echipe continentale, procontinentale și naționale din Noua Zeelandă, Austria, Germania, Canada, SUA, Olanda, Polonia, Danemarca, Italia, Cehia, Ungaria, Bulgaria, dar și o echipă din Japonia, aflată pentru prima dată în România. Țara noastră este reprezentată de două echipe continentale: Sofer Savini Due și Mentorise Elite Team, precum și de Echipa Națională a României.

În aceeași zi se va desfășura Traseul Prolog, cu startul în centrul municipiului Suceava (Piața 22 Decembrie) și punctul final la Cetatea de Scaun.

Pe data de 5 septembrie 2023, la ora 12:00, pe Esplanada Casei de Cultură, se dă startul competiției oficiale din cadrul Turului ciclist al României, Etapa 1, Suceava – Piatra Neamț. Prima etapă, cu o lungime de 195,4 kilometri, va străbate traseul Suceava – Gura Humorului – Frasin – Durău – Bicaz – Piatra Neamț.

„Inimile noastre bat pentru ciclism tot timpul, iar emoția începutului ne va cuprinde anul acesta în minunatul oraș Suceava. Vă așteptăm să îi susțineți pe cicliști și să împărtășim bucuria unei curse memorabile, pornind dintr-una dintre cele mai vechi și importante așezări ale României”, precizează organizatorii competiției.

Decizia ca Turul României 2023 să înceapă la Suceava a fost luată la începutul lunii decembrie 2022, la propunerea consilierului județean Mihai Cioată, printr-un acord cu reprezentanții Federației Române de Ciclism. „Pregătim în aceste zile toate detaliile legate de eveniment”, a transmis primarul Ion Lungu.

Articole Similare

Back to top button