Articole GeneraleSanatateStiriStiri Locale

Continuă neînțelegerile între medicii cardiologi intervenționiști de la Spitalul Județean Suceava și conducerea unității medicale

După conflictele anterioare dintre medicii compartimentului de Cardiologie Intervențională din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava și conducerea unității medicale, o nouă decizie a managementului instituției îi nemulțumește pe doctorii Laurian Blaga și Paul Turcoman, care acuză că aceste acțiuni continuă seria șicanărilor care îi vizează.

„Întrucât șicanările continuă, într-un mod mai birocratic, pentru a masca intențiile reale ce sunt în defavoarea noastră, am lăsat la o parte orice neînțelegere și ne-am făcut datoria pentru Suceava, efectuând 165 de pacienți cronici și 83 de pacienți acuți din luna mai și până în prezent, muncă considerată prea puțină de către conducere, întrucât, începand de astăzi, ne este monitorizată activitatea timp de două săptămâni, pentru a înțelege ce înseamnă cardiologia intervențională”, au scris medicii Blaga și Turcoman marți, 25 iulie, pe pagina de Facebook a Compartimentului.

Aceștia au spus că este ironic faptul că dr. Alexandru Calancea, managerul spitalului, cardiolog de meserie, a dispus măsura de observare a activității compartimentului, deși acesta este medic cardiolog și „ar trebui să aibă habar despre ce se întâmplă aici, cel puțin teoretic”. „Era interesant ca aceeași măsură să se fi luat și când fostul coleg venea una-două ore zilnic la spital, fiind plătit cu aproximativ 50.000 EURO în 6 luni”, au adăugat cei doi medici, făcând referire la dr. Roberto Haret.

Cardiologii intervenționiști au încheiat postarea precizând că s-ar fi putut realiza mai multe intervenții dacă ar fi beneficiat la timp de materialele necesare. „Practic lucrurile nu au cum să meargă bine. Dar după evenimentele petrecute, nu ne mai miră nimic. Alegem această variantă de exprimare întrucât celelalte au rămas fără răspuns. Ne dorim să lucrăm, să vindecăm, să salvăm vieți, să facem bine! E tot ceea ce ne dorim!”, au completat aceștia.

Ca răspuns, conducerea Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” a transmis miercuri, 26 iulie, printr-un comunicat de presă, că infomațiile preluate de presă din postarea compartimentului sunt denaturate, întrucât „dr. Turcoman Paul a apreciat demersul, colaborează cu personalul spitalului pentru a duce la îndeplinire obiectivele stabilite, apreciind că sunt în interesul compartimentului măsurile dispuse”.

Totodată, se precizează că situații similare, de monitorizare a activității cadrelor medicale, urmează a se desfășura și în alte secții, obiectivul fiind „dimensionarea statului de funcții și determinarea gradului de încărcare a personalului, raportat la nevoile curente”.

În același document, fără a preciza alte informații referitoare la situația din cadrul compartimentului de cardiologie intervențională, presa locală este acuzată că a publicat informații neverificare, într-un mod agresiv și subiectiv. „Atragem atenția presei locale că Spitalul Județean Suceava furnizează servicii de interes public, iar diseminarea de informații denaturate cu caracter instigator este de natură a dezinforma opinia publică și duce la scăderea gradul de încredere a pacienților vulnerabili în unitatea sanitară publică. (…) Apreciem că deciziile manageriale sub aspectul oportunității sunt apanajul echipei de conducere, iar prezentarea denaturată a acestor decizii este tendențioasă și prejudiciabilă spitalului. (…) Opinia publică locală, trebuie informată cu precădere și în timp real cu privire la desfășurarea în spațiul public local, a unor evenimente de interes civic utile populației fără a se limita la  opiniile personale, neverificate ale unor angajați din cadrul instituțiilor publice locale”, se arată în comunicatul conducerii SJU Suceava.

Articole Similare

Back to top button