Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiriStiri Locale

Pictorul și graficianul Radu Bercea dezvăluie „Limbajul Corpului Uman” într-o expoziție inedită la Galeria Zamca din Suceava

Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina se pregătește de deschidere porților pentru o expoziție de excepție, semnată de maestrul Radu Bercea. „Limbajul Corpului Uman” se dorește a fi o călătorie vizuală captivantă în lumea expresiei umane, surprinsă cu măiestrie pe pânză și hârtie, prin viziunea artistului plastic.

Vernisajul expoziției are loc pe data de 21 iulie 2023, la ora 13:00, la Galeria Zamca din Suceava. Vizitatorii vor avea ocazia să descopere o colecție de lucrări ce surprind mișcările, expresiile și emoțiile corpului uman într-o manieră unică și originală.

„Expoziția „Limbajul Corpului Uman” aduce în prim-plan creațiile uluitoare ale lui Radu Bercea, o incursiune artistică în complexitatea emoțiilor și trăirilor umane. Prin intermediul tehnicilor sale magistrale de pictură și grafică, artistul ne transpune într-un univers captivant, în care fiecare lucrare este o poveste în sine”, precizează organizatorii evenimentului.

Cu un istoric impresionant și o carieră bogată în arta vizuală, Radu Bercea este recunoscut ca unul dintre cei mai importanți și influenți artiști români contemporani. Studiile sale la Școala de Arte Plastice și Decorative „Octav Băncilă” din Iași l-au ajutat să-și dezvolte stilul unic și să-și exprime viziunea asupra lumii prin intermediul culorilor și formelor.

„Expoziția „Limbajul Corpului Uman” este o invitație la o călătorie artistică captivantă, în care trăirile umane și expresiile corpului sunt transpuse pe pânză cu o sensibilitate și profunzime aparte. Suntem onorați să prezentăm această expoziție semnată de Maestrul Radu  Bercea și să oferim publicului oportunitatea de a se conecta  la frumusețea și semnificația artei sale. Galeria Zamca este bucuroasă să continue să sprijne și să promoveze arta locală și să ofere vizitatorilor o experiență culturală deosebită.”, declară Președintele Asociației Institutul Bucovina, Petru-Vasile Gafiuc.

Despre artist

Radu Bercea este un artist român de renume, cu o carieră impresionantă în pictură și grafică. Născut pe 29 august 1939, în Cuciurul Mare, Cernăuți, Bucovina, a absolvit Școala de Arte Plastice și Decorative „Octav Băncilă” din Iași. Cu o experiență diversificată și o viziune artistică profundă, Radu Bercea a creat opere de artă care au fost expuse în numeroase expoziții naționale și internaționale.

Pentru mai multe informații despre expoziție și artist, cei interesați sunt rugați să contacteze Institutul Bucovina la adresa de e-mail office@bucovinainstitute.org sau la numărul de telefon +40230524128.

Articole Similare

Back to top button