Articole GeneraleComunicate de presaPoliticSocial

Senatorul Ioan Stan: „Nu ar strica puțină consecvență și seriozitate din partea partenerilor de guvernare atunci când vine vorba de finanțele țării”

Senatorul Ioan Stan, președintele organizației județene PSD Suceava, a transmis joi, 20 iulie 2023, că unele dintre scenariile vehiculate în spațiul public, referitoare la măsurile fiscale, nu au legătură cu variantele actuale de lucru. „Deciziile se vor lua pe baza analizei de impact a ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, care, momentan, este contestat în propriul partid. Din acest punct de vedere, PSD își menține abordarea pe care a avut-o de când a intrat la guvernare: protejarea celor cu venituri mici, solidaritate din partea celor cu profituri excesive. Drept urmare considerăm că măsurile fiscale trebuie să vizeze firmele și persoanele cu venituri excesive”, a precizat senatorul.

Social-democratul a precizat că partidul pe care îl reprezintă a promovat, de-a lungul timpului, măsuri precum reglementarea prețurilor la energie, vouchere de alimente și de energie sau plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază.

PSD informează că, în perioada următoare, se urmărește ca alimentele de bază, de strictă necesitate, să aibă în continuare o cotă redusă de TVA, cota generală de TVA de 19% să rămână neschimbată, salariul minim să crească, profitul excesiv, luxul și viciul să fie supra-impozitate, iar companiile care nu își mențin profitul în România să fie taxate.

„În același timp, PNL a insistat cu un proiect de lege pentru generalizarea voucherelor de vacanță, dar acum propune să fie eliminate acestea cu totul. Asta ca să nu mai discutăm despre opiniile foștilor președinți PNL și premieri Ludovic Orban și Florin Cîțu, care susțineau că facilitățile pentru IT și construcții nu sunt bune, dar acum cei din PNL spune că sunt măsuri liberale și că le susțin. Poate nu ar strica puțină consecvență și seriozitate din partea partenerilor de guvernare atunci când vine vorba de finanțele țării”, a adăugat Ioan Stan.

Articole Similare

Back to top button