Articole GeneraleComunicate de presaEducatieStiriStiri Locale

Record de înscrieri la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, în sesiunea de admitere din iulie

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava anunță că înscrierile pentru programele de studiu oferite de cele 11 facultăți s-au încheiat marți, 18 iulie 2023, atât pentru candidații cetățeni români, cât și pentru românii de pretutindeni și cetățenii străini.

La programele de studiu de licență, forma de învățământ cu frecvență, s-au înscris 3029 de candidați, cel mai mare număr din ultimul deceniu și o creștere procentuală cu peste 4% comparativ cu anul 2022. La rândul lor, programele de licență de la forma de învățământ fără frecvență (ID), au atras alți 296 de candidați, cu 25% mai mult față de anul 2022. În ceea ce privește studiile de masterat, în sesiunea iulie s-au înscris 966 de candidați, un număr cu 30% mai msre față de anul 2022.

Perioada înmatriculărilor va începe vineri, 21 iulie, și va continua până pe 27 iulie (fără zilele de sâmbătă și duminică), urmând ca pe 28 iulie să fie publicate rezultatele finale.

„Indiferent de poziția pe care o ocupă în clasament, candidatul care se înmatriculează are șansa obținerii unui loc bugetat. Acest fapt devine posibil deoarece unii dintre candidații plasați pe un loc superior vor opta pentru pentru alte programe de studiu din USV, eliberând locul atribuit inițial. De asemenea, la anumite programe de studiu, primii 3 studenți înmatriculați cu taxă vor primi, pentru primul an de studiu, bursă de studiu în valoare egală cu taxa de școlarizare pe care ei ar trebui să o plătească”, au precizat reprezentanții USV.

De asemenea, studenții care ocupă, în urma înmatriculării, un loc cu taxă vor putea trece pe un loc bugetat în urma rezultatelor obținute pe parcursul școlarizării, chiar și în timpul primului an de studiu. Lista studenților care ocupă un loc fără taxă se reface la începutul fiecărui an universitar, pe baza rezultatelor obținute în sesiunile de examene.

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va organiza o nouă sesiune de admitere în luna septembrie, conform următorului calendar:

  • Înscriere și interviu: 4-8 septembrie, pentru specializările unde există probe / 4-11 septembrie (fără zilele de sâmbătă și duminică), pentru specializările unde nu există probe;
  • Probe: 11 septembrie;
  • Afișare rezultate: 12 septembrie;
  • Depunere contestații: 13 septembrie, orele 8.00-12.00;
  • Afișare rezultate după contestații: 13 septembrie;
  • Înmatriculări/Confirmare loc (confirmarea locului prin depunerea actelor în original, inclusiv pentru români de pretutindeni): 14–19 septembrie;
  • Afișare rezultate finale: 20 septembrie.

Informații legate de admiterea la USV, actualizate în timp real, pot fi accesate la adresa https://admitere.usv.ro/.

Articole Similare

Back to top button