Articole GeneraleComunicate de presaEvenimenteSocialStiri Locale

Campanie de strângere de fonduri pentru sterilizarea animalelor fără stăpân din Suceava, demarată de Asociația Multicare

Asociația Multicare din Suceava anunță demararea unei ample campanii de strângere de fonduri pentru sterilizarea animalelor fără stăpân din municipiul Suceava și din împrejurimi.

„La un simplu calcul, conștientizăm cât de mult se înmulțesc animalele, necontrolat. Puiuții, în mare parte, vor muri uciși, abandonați, sufocați, înfometați. Într-un procent mult prea mic iubitorii de animale reușesc să adopte, iar animalele care supraviețuiesc se vor înmulți pe lângă blocuri, la rândul lor, într-un ritm alarmant. Ne referim, în primul rând, la pisici”, declară membrii Asociației.

Co-inițiator al campaniei este Cosmin Manolache, voluntar activ în ceea ce privește protecția animalelor. „M-am săturat să văd pui abandonați peste tot. Deși există lege în România (OUG 155/2001, art. 13), în care se precizează că sterilizarea, microciparea și vaccinarea câinilor sunt obligatorii, iar amenzile în cazul nerespectării acestor reglementăr, sunt cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei, românul nu are mentalitatea responsabilă de a face acest lucru. Preferă să aducă puii în oraș și să îi lase să se descurce singuri, decât să investească în jur de 200 de lei. Pe de altă parte, nici autoritățile nu ajută acest demers prin a amenda oamenii care nu își sterilizează animalele. Dacă nu ne dorim și nu forțăm schimbarea acestei mentalități, nu vom avea nici o șansă să ne numim europeni. Dar pentru că aceasta mentalitate este greu de schimbat, noi, voluntarii, încercăm să ne unim eforturile și sterilizăm cât de multe animale putem prin această campanie. De aceea vă rog să donați pentru această cauză!”, transmite Cosmin Manolache.

Vlad Purice, un tânăr voluntar care se implică în salvarea animalelor abandonate pe străzi, sub motto-ul „Din dragoste pentru blănoși”, îndeamnă iubitorii de animale, dar și pe cei care nu vor să rămână indiferenți în cauza animalelor abandonate pe străzi, să doneze în contul Asociației: „Să fii orfan nu este ușor. Nici să fii bătut sau să îți ia cineva mâncarea de la gură. Așa sunt și ei, orfani și abandonați! Ei sunt totul pentru mine și mamă și tată, frați și surori, prieteni pe viață, ei sunt totul pentru mine! Vreau să simtă ceea ce eu nu am simțit atunci când aveam cea mai mare nevoie: iubire! Donați, dragi prieteni, dacă vă pasă!”.

Cea mai simplă modalitate de donare este prin intermediul campaniei lansate pe Facebook: https://www.facebook.com/donate/286888537009420/7142401315796160/.

De asemenea, se poate dona și direct în conturile Asociației Multicare, cu mențiunea „pentru campania de sterilizare”:

Asociația Multicare Suceava
RO98BTRLRONCRT0259440301 (RON)
RO21BTRLEURCRT0259440302 (EURO)
Conturi paypal : multicaresv@gmail.com sau @multicaresv

Articole Similare

Back to top button