Articole GeneraleStiri Nationale

A murit Dan Matei Agathon, fost ministru al Turismului

Dan Matei Agathon, fost ministru al Turismului, a murit, la vârsta de 73 de ani. Anunțul a fost făcut de Alin Burcea, prim-vicepreședinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT).

Dan Matei Agathon a deținut funcția de ministru al Turismului de două ori, între 1992 și 1996 și în perioada 2000-2003. Cu 7 ani la conducerea ministerului, acesta a devenit cel mai longeviv ocupant al funcției.

Recunoscut pentru abilitățile sale de comunicare și de promovare a frumuseții României, dar și pentru proiectele inovative în strategiile de turism naționale, acesta a ocupat și funcția de vicepreședinte al Adunării Generale a Organizației Mondiale a Turismului.

„Astăzi s-a stins din viață Dan Matei Agathon, cel pe care noi îl considerăm cel mai bun ministru al Turismului din ultimii 33 de ani. Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) regretă dispariția unui om care s-a dovedit a fi, în timp, un vizionar care a pus interesul industriei turismului din România pe primul loc, dedicându-și eforturile pentru a rezolva problemele sectorului și a-l promova la nivel internațional. (…) Am pierdut un lider excepțional și un susținător devotat al industriei turismului din România. Amintirea sa va rămâne vie și va continua să ne inspire în continuare”, transmite conducerea Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România.

Articole Similare

Back to top button