Articole GeneraleComunicate de presaPoliticStiri Nationale

Ioan Stan: „Guvernul Ciolacu e obligat să refacă echilibrul financiar”

Senatorul Ioan Stan, președintele organizației județene PSD Suceava, a transmis vineri, 14 iulie 2023, că, în viziunea partidului pe care îl reprezintă, „cei cu venituri mici și medii trebuie protejați, iar cei cu venituri mai mari (inclusiv firmele care au obținut profituri excesive pe fondul instabilității economice și energetice), trebuie să manifeste solidaritate față de restul societății”.

Acesta precizează că, pe acest temei, Guvernul va propune un pachet de măsuri menite să asigure reechilibrarea bugetului. Deși evaluarea situației de fapt și elaborarea soluțiilor sunt încă în lucru, o serie de aspecte sunt certe. Astfel, cota de TVA de 19% rămâne neschimbată. „Nu crește la niciun produs și la niciun serviciu. Alimentele de bază, de strictă necesitate vor continua să aibă o cotă redusă de TVA. Așa este firesc, pentru că e vital ca oamenii cu venituri mici, cei vulnerabili, să aibă acces la hrană și să fie protejați”, precizează Ioan Stan.

Alături de această măsură, social-democrații spun că salariul minim va crește, iar serviciile de lux nu vor mai beneficia de TVA redus. „În cazul firmelor care-și scot profitul din țară, se vor supraimpozita sumele de transfer, iar viciul va fi impozitat cu o cotă majorată. Este vorba despre jocuri de noroc, tutun, băuturi de lux. În același timp, se vor impozita suplimentar supra-profiturile, beneficiile excesive, atât la nivelul companiilor cât și al persoanelor.

Încheiem menționând că Guvernul Ciolacu e obligat să refacă echilibrul financiar, să readucă deficitul în parametri sustenabili, asumați în relația cu Comisia Europeană, după anii de derapaj grav ai guvernărilor Orban și Cîțu”, adaugă senatorul.

Articole Similare

Back to top button