Articole GeneraleComunicate de presaSocialStiri Locale

Două persoane au fost reținute de polițiștii suceveni pentru înșelăciune prin metoda ,,accidentul”

Polițiștii suceveni au continuat, pe 12 iulie 2023, în cadrul Acțiunii „Blocada”, cercetările privind o sesizare din data de 22 iunie 2023, privind înșelăciunea prin metoda „accidentul” săvârșită în noaptea de 20 – 21 iunie 2023 de către persoane necunoscute, în dauna unui vârstnic din orașul Milișăuți, județul Suceava.

Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți din data de 23 iunie 2023, s-a dispus trecerea cauzei de la Poliția Orașului Milișăuți la Serviciul Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Suceava.

În cadrul investigațiilor operative și de cercetare penală efectuate în cauză, a fost identificat un tânăr de 23 de ani din comuna Pătrăuți, care a ridicat banii de la persoana vătămată.

„Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că tânărul de 23 de ani, în conveniență infracțională cu o persoană încarcerată într-o unitate de penitenciar, identificată ulterior în persoana unui deținut de 44 ani cu domiciliul în Piatra Neamț, a indus în eroare pe bătrânul în vârstă de 83 ani și i-a solicitat o sumă mare de bani, motivând că fiul său urmează a fi supus unei intervenții chirurgicale de urgență, întrucât a fost victima unui accident rutier. Ulterior, tânărul de 23 de ani s-a deplasat la domiciliul persoanei vătămate, de la care a primit suma de 1.100 lei – toți banii pe care partea vătămată îi avea la domiciliu”, precizează autoritățile.

S-a stabilit că, pe lângă înșelăciune, tânărul a încălcat și legi din regimul rutier, deplasându-se la locuința bătrânului la volanul unui autoturism, deși nu posedă permis de conducere. Astfel, polițiștii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de tânărul de 23 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de „înșelăciune” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”. De asemenea, bărbatul încarcerat, în vârstă de 44 ani, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de ,,înșelăciune”.

Pentru completarea probatoriului, s-a organizat și desfășurat o acțiune de punere în executare a două mandate de percheziție domiciliară la locuința suspectului de 23 de ani precum și la unitatea de penitenciar, unde se află încarcerat suspectul de 44 de ani.

După finalizarea activităților procedurale, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de cele două persoane bănuite de comiterea faptei, tânărul de 23 de ani fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava, iar bărbatul de 44 de ani, aflându-se sub efectul încarcerării în penitenciar. 

Articole Similare

Back to top button