Articole GeneraleComunicate de presaStiri LocaleStiri Nationale

Atenționare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, în județul Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă între 13 iulie, ora 15:00 și 14 iulie, ora 08:00.

Atenționarea vizează regiunile Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, jumătatea nordică a Moldovei și, local, zona Banatului. În perioada menționată, se vor manifesta intensificări ale vântului, cu rafale de 70-90 km/h și, izolat, de peste 100 km/h, vijelii puternice, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și, izolat, peste 50-60 l/mp

Specialiștii precizează că, în următoarele zile, fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii mai extinse.

Inspectoratul Pentru Situații de Urgență Suceava transmite populației o serie de recomandări, în contextul fenomenelor meteorologice anunțate:

  • Recomandăm populației să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
  • În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcțiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi ușor dislocate, precum și a imobilelor aflate în construcție.
  • Sistați activitățile desfășurate în teren deschis sau la înălțime.
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Articole Similare

Back to top button