Articole GeneraleComunicate de presaEducatieSocialStiri Locale

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară sunt alături de elevi, în taberele și școlile de vară organizate în județul Suceava

În perioada vacanței de vară, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava desfășoară activități educative de prevenire. Obiectivul principal este acela de a-i informa pe tineri cu privire la pericolele de pe Internet, prin intermediul Campaniei pentru prevenirea cyberbullyingului și de conștientizare a riscurilor, vulnerabilităților și consecințelor în ceea ce privește infracțiunea de violare a vieții private, desfășurată la nivel național.

Activitățile se desfășoară cu precădere în cadrul taberelor și a școlilor de vară organizate pe raza județului Suceava. Cu prilejul activităților, elevii sunt informați cu privire la ce presupune cyberbullying, care sunt formele sub care se manifestă, tipuri de comportamente în mediul on-line care îi pot face pe utilizatori vulnarabili în fața pericolelor.

Totodată, polițiștii aduc în atenția tinerilor și noile modificări și completări ale art. 226 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal, publicată la 14.06.2023 în Monitorul Oficial, prin care a fost incriminată „divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane identificate sau identificabile după informațiile furnizate, fără consimțământul persoanei înfățișate, de natură să provoace acesteia o suferință psihică sau să aducă atingere imaginii sale”.

„Activitățile vor continua până la finalul vacanței de vară și vor include informații utile despre  agresivitate, bullying sau efectele nocive ale consumului de substanțe interzise. Acestea urmăresc informarea și conștientizarea tinerilor cu privire la pericolele cu care se pot confrunta cu scopul de a-i ajuta să facă alegeri asumate și conștiente și să adopte comportamente preventive”, declară comisar șef de poliție Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

Articole Similare

Back to top button