Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEducatieStiri Locale

Valoroasă donație de carte pentru Biblioteca USV, la recomandarea Ambasadei Japoniei la București

Biblioteca Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava s-a îmbogățit recent cu o valoroasă donație de carte, la recomandarea Ambasadei Japoniei la București, prin READ JAPAN PROJECT 2022, administrat de Tokyo Foundation for Policy Research, cu sprijin financiar din partea Nippon Foundation.

Este vorba despre un număr de 77 de titluri de cultură și civilizație japoneză, în limba engleză, printre care se numără „Contemporary Japanese Literature: An Anthology of Fiction, Film, and Other Writings since 1945”, „Japan in the 21st Century: Environment, Economy and Society”, „Japanese Science: From the Inside”, „The Penguin Book of Japanese Short Stories”, „The Cambridge Companion to Modern Japanese Culture (Cambridge Companions to Culture)”, „Routledge Handbook of Japanese Culture and Society (Routledge Handbooks)”, „The Japanization of Modernity: Murakami Haruki between Japan and the United States (Harvard East Asian Monographs)”.

Proiectul a fost inițiat la nivelul Colegiului Național „Mihai Eminescu” Suceava și atribuit Bibliotecii Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava de către prof. Carolina Vieriu, prof. Anca Tronciu, fost director al colegiului, dar și de actuala conducere a instituției de învățământ liceal, care au susținut necesitatea prezenței acestor cărți într-o bibliotecă de învățământ superior.

Colectivul Bibliotecii USV, care s-a implicat activ în derularea și finalizarea acestui proiect, consideră că publicațiile primite cu titlul de donație reprezintă, prin valoarea lor științifică, o sursă de informare curentă și retrospectivă pentru comunitatea academică și nu numai.

Articole Similare

Back to top button