AdministratieArticole GeneraleComunicate de presaStiri Locale

Comisie pentru evaluarea situației privind circulația feroviară și rutieră, între Sadova și Pojorâta, în zona afectată de o alunecare de teren

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a constituit joi, 6 iulie, o comisie mixtă pentru evaluarea situației și stabilirea măsurilor de primă necesitate și pe termen lung pentru punerea în siguranță a circulației feroviare și rutiere în zona Sadova – Pojorâta.

Ordinul a fost emis în contextul alunecării de teren care s-a produs pe 5 iulie 2023, între Stația CFR Sadova și Stația CFR Pojorâta la km 74+500 – 74+600, în urma căreia a fost afectată circulația feroviară. De asemenea, au fost avute în vedere menținerea instabilității atmosferice și probabilitatea de accentuare a riscului de alunecare de teren din zona respectivă.

Comisia constituită din reprezentanți ai Instituției Prefectului, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Secției L6 CFR Vatra Dornei, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Inspectoratului Județean în Construcții, Secției de Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc, Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, Serviciului Județean Poliție Transporturi și Primăriei comunei Sadova își va desfășura activitatea în perioada 6-7 iulie 2023. La finalizarea activității, specialiștii vor întocmi un raport privind rezultatele evaluării efectuate, concluziile și măsurile propuse, care va fi prezentat prefectului județului Suceava.

Articole Similare

Back to top button