Articole GeneraleComunicate de presaSocialStiriStiri Locale

Peste 500 de polițiști și jandarmi din județul Suceava au fost implicați în Acțiunea Blocada, între 30 iunie și 2 iulie

În perioada 30 iunie -2 iulie 2023, IPJ Suceava a desfășurat la nivel județean Acțiunea Blocada. S-a acționat cu efective sporite, fiind utilizate toate mijloacele din dotare pentru creșterea gradului de siguranță în segmentul stradal, descurajarea și sancționarea comportamentelor de tip violent și antisocial, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea consumului de alcool și substanțe interzise.

În primele două zile ale acțiunii, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au desfășurat activități în sistem integrat împreună cu jandarmii de la Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, polițiști de frontieră si lucratori de poliție locală.

În total, peste 500 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au organizat și desfășurat 86 de acțiuni punctuale pe raza întregului județ. Au fost constituite 64 de filtre rutiere pe principalele artere de circulație, au fost legitimate 1253 de persoane, au fost verificate 606 vehicule și 74 de locații publice (baruri, piețe, târguri, zone aglomerate).

În cadrul acțiunilor au fost constatate 27 de infracțiuni, au fost aplicate 210 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 75.325 lei, cele mai multe la regimul rutier și pentru acte de tulburare a liniștii publice. Au fost reținute, în vederea suspendării, 21 de permise de conducere și au fost ridicate 24 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii anunță că astfel de acțiuni, care au ca scop menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, vor continua și în perioada următoare.

Articole Similare

Back to top button