Articole GeneraleComunicate de presaSocialSPORTStiri Nationale

43 de medalii pentru Delegația României la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics Berlin 2023

Echipa Special Olympics România, formată din 31 de sportivi (cu și fără dizabilități intelectuale), a participat între 17 – 25 iunie 2023 la cel mai mare eveniment sportiv incluziv din lume: Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Berlin 2023.

Sportivii români au intrat în competiție la nouă discipline sportive: atletism, bocce, gimnastică artistică (fete și băieți), înot, judo, patinaj role, tenis, tenis de masă și baschet 3 x 3, obținând o performanță extraordinară – 43 de medalii (18 de aur, 18 de argint și 7 de bronz).

„După luni întregi de antrenamente alături de antrenori dedicați, părinți implicați, parteneri și suporteri de încredere, BRAVII noștri sportivi au reprezentat cu mândrie și bucurie România, urcând pe cele mai înalte trepte ale podiumului”, transmite Oana Grecea, Coordonator de comunicare al Special Olympics România.

Clasificările Delegației României, pe sporturi, sunt următoarele:

Gimnastică artistică – 12 medalii de aur, 5 de argint, 3 de bronz, două locuri 4, un loc 5
Atletism – 2 medalii de aur, 1 argint, 1 bronz, un loc 5
Înot – 1 medalie de aur, 3 de argint
Tenis – 2 medalii de argint (la individual fete și la dublu mixt), un loc 5
Judo – 2 medalii de aur, 1 de argint, 1 de bronz
Tenis de masă – un loc 4 (la individual), un loc 5 (pe echipe la dublu unificat)
Patinaj role – 1 medalie de aur, 5 medalii de argint, 1 medalie de bronz, doua locuri 4 și un loc 5
Bocce – 1 medalie de argint la individual băieți, un loc 4 (individual fete) și locul 6 la dublu mixt
Baschet 3 x 3 – medalie de bronz cu echipa

Rezultatele nominale ale fiecărui sportiv pot fi consultate accesând link-ul: https://specialolympics.ro/18-18-7-medaliile-bravilor-la-jocurile-mondiale-de-vara-special-olympics-de-la-berlin-2023/.

Nadia Comăneci, ambasador global Special Olympics, a fost alături de sportivii români la Ceremonia de Deschidere de pe Stadionul Olympia din Berlin și i-a încurajat în primele zile ale competiției.

„Sportivii Delegației României la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Berlin au reprezentat cu succes #TeamRomânia și ne-au făcut mândri încă o dată. Sportivii noștri au fost emoționați, dar au reușit să se concentreze și să cucerească medalii și admirația noastră, a tuturor. Invitați de onoare, antrenori și părinți am strigat din toată inima Hai România! la un eveniment global care, mai presus de sport, a fost o sărbătoare a incluziunii. Împreună suntem de neoprit și sperăm ca această ediție a Jocurilor Mondiale să fie o inspirație pentru persoanele cu dizabilități intelectuale din România și pentru cei care îi pot susține”, declară Cristian Ispas, Directorul Național Special Olympics România.

Cu ocazia prezenței la Berlin, Delegația României a fost primită și încurajată de Excelența Sa, Adriana-Loreta Stănescu, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Federală Germania. „Suntem onorați că l-am avut alături în timpul competițiilor și pe Guvernatorul ales – Governor Elect – al Lions Clubs District 124 Romania, domnul Marin Florin Ilieș. De asemenea, un oaspete de onoare care a încurajat din tribune sportivii în zilele de concurs a fost domnul Cătălin George Pozdarie, manager general Hervis Sports România – partenerul tehnic de cursă lungă al Special Olympics România”, adaugă reprezentanții Special Olympics România.

Antrenorii care au însoțit delegația României sunt Prof. Univ. Dr. Gabriel Popescu (gimnastică artistică băieți), Conf. Univ. Dr. Antoanela Oltean (gimnastică artistică fete), Lector Univ. Dr. Mihăiță Alin Săftel și Dragoș Marin (baschet), Letiția Stroia (atletism), Florin Oteliță (bocce), Andrei Lucian Anuțoiu și Roxana Ossian (coordonatori program înot), George Cernucan (patinaj role), Ion Octavian Mustăreață (tenis), Cristian Bauman (tenis de masă), Lazslo Balazs (judo).

Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, organizate după modelul Jocurilor Olimpice, la fiecare patru ani, reprezintă cel mai mare eveniment sportiv și umanitar din lume în 2023. La această ediție organizată la Berlin au participat 7.000 de sportivi din peste 190 de țări, care au concurat la 26 de discipline sportive.

Articole Similare

Back to top button