AdministratieComunicate de presaInterviuri si ReportajePoliticSocialStiri Nationale

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, declară că lotul Pașcani – Suceava al autostrăzii A7 va fi scos la licitație în acest an

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat marți, 20 iunie 2023, într-o conferință de presă susținută alături de prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, că lotul Pașcani – Suceava al autostrăzii A7 va fi scos la licitație până la finalul acestui an. Acesta a adăugat, de asemenea, că speră ca în 2023 să fie scoasă la licitație și porțiunea de la Suceava la Siret.

Ministrul a adăugat că primii kilometri din A7 vor fi dați în folosință începând de anul viitor.

„În cei un an și 7 luni de mandat de până acum ai domnului Grindeanu, a făcut din Ministerul Transportului cel mai performant minister în ceea ce privește investițiile, atât din fondurile de la bugetul de stat, cât și din fondurile europene”, a precizat Marcel Ciolacu.

Cei doi reprezentanți ai Executivului au avut cuvinte de apreciere și în privința constructorului român implicat în realizarea A7: UMB. „Cred că în acest moment nu există companie în Europa care să aibă în jur de 450 de kilometri de autostradă sau drum expres în lucru”, a punctat ministrul Transporturilor, care a apreciat încă o dată ritmul susținut al lucrărilor.

Deputatul PSD Gheorghe Șoldan a apreciat, la rândul său, lucrările: „Felicitări, Marcel Ciolacu, pentru formula câștigătoare #A7: Ministru PSD – Fonduri Europene – Constructor Român”.

Articole Similare

Back to top button