Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEducatieEvenimenteStiri Locale

O nouă ediție a Salonului de carte al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava are loc între 23 și 24 iunie

O nouă ediție a Salonului de carte al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, organizată cu prilejul aniversării a 60 de ani de învățământ superior sucevean, va avea loc în zilele de 23 și 24 iunie, în Corpul E al USV. Evenimentul este dedicat temei „Cartea din biblioteca universitară – tezaur al diversității culturale și științifice, memorie a spiritualității românești”.

„Încă de la inițierea sa, în anul 2014, Salonul de Carte de la USV și-a propus să valorizeze cultura comună și științifică și să întărească relațiile dintre lumea academică și comunitate. Aflat la cea de a IX-a ediție, Salonul de Carte Alma Mater Librorum de la Suceava este singura manifestare de acest gen organizată și găzduită de o universitate românească”, declară organizatorii.

În programul celor două zile ale manifestării culturale sunt incluse 50 de edituri, fiind organizate 35 de standuri de carte. Peste 100 de autori din Suceava, din țară și din străinătate (Chișinău, Cernăuți, Dakar, Senegal, Maroua – Camerun, Paris – Franța) participă la eveniment, activitățile avâns loc simultan, în Atrium-ul corpului E al Universității și în sălile de lectură.

„Biblioteca universitară suceveană vă invită, an de an, la acest regal de autori și edituri, care devine, pentru toți actorii săi – organizatori, autori, editori, vizitatori, voluntari – un adevărat angajament personal, o formă de a apăra patrimoniul uman universal, cu patrimoniul științific inclus, printr-un dublu gest: de a produce CARTE și de A CITI”, adaugă reprezentanții universității sucevene.

Articole Similare

Back to top button