AdministratieArticole GeneraleComunicate de presaInterviuri si ReportajePoliticStiri Nationale

Deputatul Gheorghe Șoldan: „Eșecul pentru aderarea la Spațiul Schengen al României a fost exclusiv din vina PNL.”

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a declarat joi, 15 iunie, că vina pentru neaderarea României la Spațiul Schengen aparține exclusiv Partidului Național Liberal. Parlamentarul susține că acesta este și motivul pentru care fostul ministru al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și cel de Interne, Lucian Bode, nu se regăsesc în Executivul condus de Marcel Ciolacu.

„Să-i reamintească cineva, vă rog, dlui Flutur de declarațiile pe care le făcea acum ceva vreme în spațiul public. Eșecul pentru aderarea la Spațiul Schengen al României a fost exclusiv din vina PNL. Să ne aducem aminte că tot miniștrii PNL erau și atunci la Interne și la Externe. De altfel, acesta este și motivul pentru care foștii miniștri liberali nu se mai regăsesc în actualul guvern.Fac această precizare după ce am citit astăzi o nouă declarație marca Gheorghe Flutur: „Miniștrii PNL de Interne și Externe vor contribui la aderarea țării noastre la Spațiul Schengen” (suceavalive.ro)”, declară Gheorghe Șoldan.

Social-democratul spune că aderarea României la Spațiul Schengen va fi un proces realizat de PSD, la fel ca aderarea la NATO și UE, dar și finalizarea Autostrăzii A7, până la Suceava: „Sunt convins că aderarea la Schengen va fi reușită în cele din urmă de PSD, așa cum s-a întâmplat și cu aderarea la NATO și la Uniunea Europeană. La fel și cu Autostrada A7, de care tot amintește dl Flutur periodic în materiale transmise mass-mediei locale. A7 va fi adusă la Suceava tot de PSD, de ministrul Sorin Grindeanu și prim-ministrul Marcel Ciolacu.”

Gheorghe Șoldan îl îndeamnă pe Gheorghe Flutur să se concentreze pe administrație mai mult decât pe politică: „Îi reamintesc colegului de coaliție că este președintele Consiliului Județean Suceava. Dle Flutur, lăsați politica și vedeți de administrație! De drumurile județene, de exemplu, care-s praf în mare parte. Aici e „bătătura” dumneavoastră.”

Articole Similare

Back to top button