Articole GeneraleSanatateSocialStiri Locale

S-a stins din viață chirurgul sucevean Mihai-Simucă Cristof

Medicul chirurg sucevean Mihai-Simucă Cristof, cunoscut și apreciat pentru profesionalismul și calitatea umană pe care le-a pus în slujba pacienților săi, a încetat din viață miercuri, 14 iunie 2023, la vârsta de 67 de ani.

Dr. Cristof a avut o carieră medicală de 40 de ani, în chirurgie generală.

După absolvirea facultății, în 1983 și-a început activitatea ca medic stagiar la Spitalul Fundeni, unde a rămas 3 ani. Apoi, 2 ani a profesat la dispensarul din Udești, din 1988 până în 1990 a activat ca medic la Întreprinderea de Utilaje și Piese de Schimb Suceava, iar din 1991 până în 1993 a fost medic secundar chirurg la Spitalul Orășenesc Fălticeni. Cea mai mare parte a activității sale a desfășurat-o în cadrul secției de chirurgie generală a Spitalului Județean Suceava.

„Angajat al unității între anii 1992 – 2021 în secția Chirurgie generală, Dr. Mihai-Simucă Cristof a fost un chirurg care s-a făcut remarcat prin profesionalism, pricepere și devotament pentru instituție, profesie și pacienți. A realizat mii de operații, a redat sănătatea și speranța bolnavilor pe care i-a avut în grijă și a fost un model de dăruire în ce privește activitatea curentă și cea din gardă. Între anii 2008 – 2017 a fost și șef al Blocului Operator, timp în care s-a realizat și modernizarea acestuia și s-au pus bazele dezvoltării actuale. Întreaga sa carieră a stat sub semnul obiectivului de a fi foarte bine pregătit, la curent cu progresele din specialitate și eficient în munca pe care a facut-o cu multă pasiune.

Prin dispariția sa comunitatea medicală suceveană pierde un medic care a facut onoare spitalului în care a profesat și un om apreciat la superlativ deopotrivă de colegi și de cei care i-au fost pacienți.”, transmite dr. Gavrilovici Valeriu, medicul șef al secției de Chirurgie de la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

„Cu greu poți povesti unei persoane care nu lucrează în domeniul medical prin ce experiențe dificile trece un chirurg, mai ales experiențele amare, emoțiile pe care le simte când se confruntă cu un caz complex sau cu pierderea unui pacient. Aceste experiențe sunt cel mai bine înțelese de către colegi, deoarece îi leagă asemenea unei familii. Pentru personalul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava ziua de astăzi, 14 iunie, este o zi tristă deoarece astăzi a pierdut un frate apreciat”, a declarat dr. Mircea-Dinu Bordiniuc.

Cei care l-au cunoscut, îi vor putea aduce un ultim omagiu celui care a fost dr. Mihai Cristof, la capela Bisericii „Sfântul Simion” Zamca. Înmormântarea va avea loc vineri, la ora 12:00, în cimitirul Bisericii „Sfântul Simion”.

Articole Similare

Back to top button